Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου δημιούργησε το δικό του βοτανόκηπο!!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου δημιούργησε το δικό του βοτανόκηπο!!! 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του κέντρου στον Παλιό Παντελεήμονα από 20 μαθητές των τμημάτων γεωπονίας και κηποτεχνίας του 8ου ΣΕΚ Επανομής. Οι μαθητές εργάστηκαν δύο μέρες ακούραστα και με μεγάλο ζήλο για να εφαρμόσουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν στο σχολείο. 

Μετά από μελέτη και επιτόπια παρατήρηση του χώρου και λαμβάνοντας υπόψη τα είδη που ευδοκιμούν στην περιοχή η ομάδα των καθηγητών, αποτελούμενη από τους Καλλίνικο Κωσταντίνο, Σκούφα Αθανάσιο και Λουκαρέλη Σταυρούλα, αποφάσισαν το είδος των αρωματικών φυτών και βοτάνων που θα φύτευαν οι μαθητές. 

Ο βοτανόκηπος του Κέντρου περιλαμβάνει πολλά είδη φυτών όπως αχίλλεα, μαντζουράνα, ρίγανη, θρούμπι, μελισσόχορτο, λεβάντα, θυμάρι, δυόσμο, μέντα ενώ στην πλαγιά του δημιουργήθηκε βραχόκηπος από διάφορες ομάδες φυτών όπως λεμονοθύμαρο, δενδρολίβανο, σπαθόχορτο, τσάι του βουνού, τεύκριο, κίστο και κενταύριο. 

Η δημιουργία του βοτανόκηπου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους. 

Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα παρουσιαστούν στην ημερίδα για τα αρωματικά φυτά και βότανα που θα πραγματοποιηθεί στη Λεπτοκαρυά στις 15 Μαΐου 2013. 

Το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Ανατολικού Ολύμπου ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές συνοδούς και τους μαθητές των 2 τμημάτων του 8ου ΣΕΚ Επανομής για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη δημιουργία του βοτανόκηπου. 








Η Παιδαγωγική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.