Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στο πρόγραμμα FUTURE LIBRARY εντάχθηκε η δημοτική βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου





ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΑΤΕΘΕΙ 

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»


Στις 13,14 και 15 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το σεμινάριο «προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας για το καλοκαίρι 2013», το οποίο οργανώθηκε απ’ το δίκτυο βιβλιοθηκών «Future library». Σ’ αυτό το σεμινάριο συμμετείχε δωρεάν η βιβλιοθηκονόμος Κατερίνα Μυλωνίδου ύστερα από σχετική αίτηση που είχε καταθέσει.
Ακολούθησε η υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας απ’ την αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου και πρόεδρο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.) Σοφία Ζουρζούρα, για την υλοποίηση πλήθους εκδηλώσεων το καλοκαίρι του 2013, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 23 ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Στα πλαίσια λοιπόν της καλοκαιρινής εκστρατείας, το δίκτυο καινοτομίας και δημιουργικότητας «Future library» θα επιμεληθεί το συνολικό πρόγραμμα, θα διαθέσει τις βέλτιστες πρακτικές για την καλύτερη προώθηση της εκστρατείας, θα ενισχύσει τη βιβλιοθήκη με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού και υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, όπως παιδικά βιβλία, κλπ, ενώ θα παρέχει και βοήθεια στη διαμόρφωση του γενικού προγράμματος. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
Την καλοκαιρινή περίοδο λοιπόν πρέπει να πραγματοποιηθούν είκοσι τρεις συγκεκριμένες εκδηλώσεις τις οποίες προτείνει η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Βοκοτοπούλου, με γενικότερο θέμα «στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος». Επιπλέον, επιβάλλεται να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της γενικότερης προετοιμασίας και να προωθηθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκστρατείας της βιβλιοθήκης και τα σχετικά δελτία τύπου των εκδηλώσεων.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Για την υλοποίηση του όλου προγράμματος αρκετοί πολίτες κατέθεσαν αιτήσεις (που συνοδεύονταν από σχετικές προτάσεις) προς το δίκτυο Future library προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως εξωτερικοί συνεργάτες-εμψυχωτές. Πανελλαδικά είχαν κατατεθεί 267 προτάσεις από 173 υποψηφίους για την υλοποίηση του προγράμματος.
Από την πλευρά του, το δίκτυο, έχοντας τα δικά του κριτήρια (τα οποία όμως δεν ανακοίνωσε), δεν δέχθηκε όλους τους υποψηφίους αλλά επέλεξε μόνο 38 από αυτούς που είχαν καταθέσει αιτήσεις.
Συγκεκριμένα, από την Πιερία, από όσους είχαν κάνει σχετικές αιτήσεις, το δίκτυο βιβλιοθηκών «Future library» επέλεξε τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κατσιάπη – Γαλανό για την υλοποίηση ενός εργαστηρίου σχετικού με τη φωτογραφία. Επιπλέον, ο ίδιος επιλέχθηκε και για την επικοινωνιακή υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Ακόμη, οι υπεύθυνοι του δικτύου επέλεξαν την κ. Μαρία Κοκορότσκου, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να το υλοποιήσει στη δημοτική βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, με την πραγματοποίηση ενός δικού της εργαστηρίου.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, η δημοτική βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται ως εθελοντές, στους οποίους και θα δοθεί σχετική βεβαίωση, να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 2352 350 127. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.