Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

O ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.



Συνάντηση στην Π.Ε.Πιερίας για την προετοιμασία εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, κ. Δημήτρης Γεωργούλης, το Επίτιμο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, κ. Κώστας Ζολώτας και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κ. Παύλος Ανδρεαδάκης, με σκοπό το συντονισμό για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τεθούν επι τάπητος όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες που αφορούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου.

H Aντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων των συνδιοργανωτών, με οργάνωση και σχεδιασμό θα διασφαλίσουμε όλοι μαζί ένα άρτιο αποτέλεσμα αντάξιο για τον εορτασμό του σημαντικού γεγονότος της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο.

Οι εκδηλώσεις θα προγραμματιστούν με τη συμμετοχή και τη στήριξη και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με γνώμονα την ανάδειξη τόσο του μυθικού βουνού , της περιοχής και του αθλητισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εγγυάται για μια επιτυχημένη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα χαρίσουν όμορφες στιγμές τόσο στους πολίτες όσο και στους επισκέπτες της Πιερίας, ενώ παράλληλα θα αναβιώσουν και στιγμές από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο, καθώς το πρόγραμμα που σχεδιάζεται περιλαμβάνει και ορειβατική συνάντηση.
Η επέτειος αυτή αποτελεί σπουδαία ευκαιρία προβολής και ανάδειξης της Πιερίας καθώς η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι σημαντική με τη συμμετοχή χιλιάδων ορειβατών.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων έχουν προγραμματισθεί οι εξής εκδηλώσεις:
συνάντηση Ένωσης Βαλκανικών Ορειβατικών Ομοσπονδιών (31/05/2013 έως 2/06/ 2013), αναρριχητική συνάντηση στον Όλυμπο (20-21/07/2013), 73η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Όλυμπο στις 20-21/07/2013, Δοξολογία στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου και 3ο Εντατικό Σεμινάριο «Ιατρικής Βουνού» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 15-16/6/ 2013.



« Ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του
Ολύμπου, που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολυσήμαντης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και έναν από τους πολυτιμότερους βοτανικούς παράδεισους της Ευρώπης. Θέλουμε έναν Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων για την προστασία του Ολύμπου, που να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν «brand name» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έναν από τους μαγνήτες έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο τμήμα του Ολύμπου βρίσκεται μέσα στα όρια της Π.Ε.Πιερίας» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Πρόσθεσε, ότι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων ο Όλυμπος θα προβληθεί, ορειβάτες ή και λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν το μαγικό περιβάλλον και όλοι μας θα τιμήσουμε τους πρώτους «κατακτητές» της κορυφής του Ολύμπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.