Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Ή κατεβάζετε το ΦΠΑ στο 13% ή καταψηφίζω το πολυνομοσχέδιο!



Με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσω τηλεφωνήματος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% εδώ και τώρα. 

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να περιληφθεί η σχετική διάταξη άμεσα προκειμένου να υιοθετηθεί η μείωση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρξει πρόβλεψη για διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε να κλείσει το θέμα μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα πριν από την άφιξη των πιστωτών μας τον Ιούνιο.

Επιπλέον η Ιπποκράτους ζητά να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και όσοι σχημάτισαν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία εντός του 2013, αλλά και εκείνοι που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση η οποία έχει δυσμενέστερους όρους από αυτή που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη ζητά την παροχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψης για όσους δεν έχουν ασφάλιση αλλά και να συμπεριληφθούν τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για ανάσχεση της ανεργίας.

«Δεν μπορούμε άλλο τα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ. Ξέχασαν τα… Ζάππεια που έταζαν και τώρα επιχειρούν να παίξουν με δήθεν υψηλή πολιτική» έλεγαν στην Ιπποκράτους πριν από λίγο. 

Επισημαίνουν δε ότι μόλις πάρουν την απάντηση από το Μαξίμου, θα την θέσουν στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, όπου και θα λάβουν αποφάσεις για να καθορίσουν την στάση τους στο πολυνομοσχέδιο.
ΠΗΓΗ: www.mavrioxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.