Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης έκανε καλή αρχή!









Η Συλλογική Κουζίνα έκανε την πρώτη της εξόρμηση για συλλογή τροφίμων το Σάββατο 20 Απριλίου.
Μια ομάδα της Κουζίνας βρέθηκε στη Λαϊκή Αγορά όπου οι παραγωγοί και έμποροι ανταποκρίθηκαν θερμά με προσφορά τροφίμων. Εξαιρετική ήταν η συμβολή του προέδρου της λαϊκής Κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος συνόδευσε την ομάδα σε όλη την περιοδεία, ενώ είχε ενημερώσει από πριν για την επίσκεψή μας και συνέστησε στους παραγωγούς να βοηθήσουν την Κουζίνα. Φρόντισε και για τη φόρτωση της μεγάλης ποσότητας των τροφίμων που ήταν: φρούτα, λαχανικά, αυγά, ελιές, όσπρια κ.α.
Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και θεωρούμε ότι από εκείνη την ώρα είναι συμμέτοχοι στην Κουζίνα. Έχουμε ιδέες για μια μελλοντική συνεύρεση - γιορτή όλων μας. Και για όσους παίρνουν και για όσους δίνουν βοήθεια. Σκοπός μας είναι όλοι να προσφέρουν αυτό που μπορούν για όλους.
Ταυτόχρονα μια δεύτερη ομάδα της Κουζίνας βρέθηκε έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, μοίρασε την ανακοίνωση της Κουζίνας και οι πολίτες βγαίνοντας άφησαν τρόφιμα στο καρότσι της Κουζίνας. Και εδώ η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή.
Η πρώτη αυτή εξόρμηση μας γεμίζει με συγκίνηση, θάρρος και δύναμη για τη συνέχεια, διότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Θερμά ευχαριστούμε τους λειτουργούς του Δημοσίου, που μας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε μερίδα της κοινωνίας. Μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και διάθεση για σταθερή βοήθεια.
Η Συλλογική Κουζίνα βρίσκεται στο «Ιδεοδρόμιο» (Π.Π. Γερμανού 3, τηλ 23510- 39811). Μαζευόμαστε κάθε Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα. Περιμένουμε όσους και όσες θέλουν να γνωριστούμε και να βοηθήσουν με ιδέες, πράξη και τρόφιμα. Υπάρχει καλάθι της Κουζίνας στο χώρο, που περιμένει τις προσφορές μας από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 19,00 έως 21,00.
Καλάθι της Κουζίνας υπάρχει και στο «Στέκι Πολιτών» (Α΄ Πάροδος Βότση 5 // Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή από  19,00 έως 21,00.
Επιδιώκουμε να τοποθετήσουμε καλάθι της Κουζίνας και σε άλλα μέρη, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των χώρων.

Στην κρίση και τα μνημόνια εμείς απαντάμε με Αλληλεγγύη για Όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.