Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κεντρική Μακεδονία: Να καταργηθεί η βίζα από ανατολική Ευρώπη



Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, με κοινοποίηση στην υπουργό Τουρισμού O. Kεφαλογιάννη, έστειλε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ζητώντας την κατάργηση της βίζας από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση τουριστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και η ανάπτυξη επιχειρηματικής συνεργασίας με επιχειρηματίες από τις χώρες αυτές.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης τονίζει ότι η προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα «μπορεί αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα μας δεδομένου ότι το 2011 στην Τουρκία εισήλθαν 3,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες ενώ στην πατρίδα μας μόλις 711.000!», ενώ σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει «παρά το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης είναι κατά βάση ομόδοξες και ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Όπως επισημαίνει ο Δ. Ψωμιάδης, το μεγάλο πρόβλημα είναι «η έκδοση βίζας η οποία προβλέπεται από τη συνθήκη Σένγκεν», η εφαρμογή της οποίας «αντί να ωφελεί πλήττει εν τέλει μια χώρα που ανήκει στην ΕΕ υπέρ άλλων χωρών που δεν ανήκουν». 

Με δεδομένο αυτό, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών να μεριμνήσει προκειμένου να επιτευχθεί η κατάργηση της βίζας από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.