Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…



Τα παραμύθια τους άντεχαν. Τώρα όμως, δεν αντέχουμε εμείς!

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν τόπο κοντινό, οι περισσότεροι πολίτες νοιαζόταν ελάχιστα για το κοινό καλό. Απορροφημένοι από την καθημερινότητά τους, βολεμένοι στην άνεση του καναπέ τους, ευχαριστημένοι από την ηρεμία του σπιτιού τους, παρακολουθούσαν όλα όσα συνέβαιναν στην περιοχή τους ως απλοί θεατές. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τολμούσαν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην απραξία, την αδικία, την κατάχρηση πόρων και εξουσίας. 
Κάποια στιγμή όμως, η μακαριότητά τους άρχισε να απειλείται. Η κρίση χτύπησε τη χώρα τους, την περιοχή τους, τη γειτονιά τους και το ίδιο το σπιτικό τους. Τα προβλήματα που με μαεστρία κρυβόταν κάτω από το χαλί εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους, παίρνοντας τρομαχτικές διαστάσεις. Και τότε; Τότε, άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα μπορούσαν να κάνουν ώστε να ζήσουν όλοι τους καλύτερα.
Σε αυτό το σημείο, η αφήγησή μας συναντά το παρόν. Συναντά τους πρώην απλούς παρατηρητές που εμφανίζονται πλέον έτοιμοι να κρατήσουν την πένα που θα γράψει την ιστορία αυτού του τόπου. Μια ιστορία απαλλαγμένη από απανωτά λάθη, τραγικές παραλήψεις και καταστάσεις που προκαλούν μόνο απαισιοδοξία για το μέλλον.
Ανάμεσά τους, συναντάμε νέους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να εργαστούν ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες.  Με την ανεργία στα ύψη και την απογοήτευση διάχυτη παντού, επιλέγουν τη δράση από την απραξία. Διεκδικούν, αλλά και σχεδιάζουν, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τον ερχομό της πολυαναμενόμενης τοπικής ανάπτυξης. Από το δικό τους πλάνο απουσιάζουν -ευτυχώς- τα μικροπολιτικά παιχνίδια και οι ψηφοθηρικές υποσχέσεις.
Βλέπετε σήμερα,
χρειάζονται άνθρωποι με ιδέες και τόλμη.
Σήμερα, 
καλούμαστε να απορρίψουμε το δοκιμασμένο και σαφώς αποτυχημένο. 
Σήμερα, 
πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας.
Σήμερα, 
είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε την κρίση. 
Σήμερα, 
πρέπει να εξασφαλίσουμε οτι στο μέλλον θα ζήσουμε καλύτερα!

Ειρήνη Στ. Βακουφτσή
Δημότης Δίου - Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.