Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.


Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του προεδρείου της με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση 



Η ΚΕΔΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης του Προεδρείου της Ένωσης με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. 

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σήμερα το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το Υπουργείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δημάρχων και ωφελουμένων πολιτών από τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, ακύρωσε μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση συμφωνημένη συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητείτο το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους Δήμους, που αφορά στην απασχόληση 120.000 ανέργων του ΟΑΕΔ. 

Σημειωτέον ότι η συνάντηση είχε ζητηθεί με έγγραφη επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ από τις 13/12/12 και είχε επιβεβαιωθεί. 

Σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση και η ύφεση μαστίζουν την κοινωνία μας και όταν οι Δήμοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειες, τους ανήμπορους και ανέργους συμπολίτες μας διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ο Υπουργός κ. Γ. Βρούτσης αρνήθηκε να συναντηθεί με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. 

Καλούμε τον υπουργό να αναζητήσει και να βρει ΑΜΕΣΑ λύσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στις τοπικές κοινωνίες αν ακυρωθούν τα προγράμματα αυτά. Τότε οι ευθύνες θα βαρύνουν όλους μας, αλλά κυρίως την Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.