Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ



Δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ,  η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στο σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων, του ΠΑΑ 2007 – 2013. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ τα ποσά της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης είναι 29,9 ή 31,8 ευρώ το στρέμμα. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 17/12/2012 έως 28/12/2012.

Σύμφωνα με την πρόσκληση:
Επιλέξιμα είναι τα αγροτεμάχια, με ελάχιστο μέγεθος 0,5 στρέμματα, στα οποία θα καλλιεργούνται σακχαρότευτλα με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) με βάση το πρότυπο AGRO 2.
Δεν είναι επιλέξιμα για ένταξη και πληρωμή, τα αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών ή σε άλλη γεωργοπεριβαλλοντική Δράση καθώς και τα συνιδιόκτητα.
Τα αγροτεμάχια αυτά δεν θα παραμένουν σταθερά κατά τη διάρκεια της πενταετίας, καθόσον η τευτλοκαλλιέργεια εφαρμόζεται το πολύ δυο έτη (όχι συνεχόμενα) την πενταετία στο ίδιο αγροτεμάχιο και τα υπόλοιπα τρία έτη καλλιεργούνται διάφορες, αρδευόμενες κυρίως, καλλιέργειες όπως βαμβάκι, αραβόσιτος, ηλίανθος και βιομηχανική τομάτα.
Η εναλλαγή καλλιεργειών στα αγροτεμάχια τα οποία καλλιεργούνται με σακχαρότευτλα κρίνεται απαραίτητη, καθώς με τον τρόπο αυτό καταπολεμούνται ευκολότερα και με μικρότερο κόστος ασθένειες και εχθροί όπως η κερκόσπορα, η ριζομανία, οι νηματώδεις και ο κλεονός, που μπορούν να αποδειχθούν.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr και στο 2351351257 (Δημήτρης Γρηγοριάδης, Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Πιερίας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.