Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υποστηρίζουν τη βία στα πανεπιστήμια
Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όταν τα μέλη της συνέταξαν κείμενο, με το οποίο καταδικάζουν απερίφραστα τη βία στα πανεπιστήμια, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Μετσόβιο, αλλά και όσα είχαν προηγηθεί στο Αριστοτέλειο και το Μακεδονίας, με επιθέσεις εναντίον πρυτάνεων και καθηγητών.


Η απόφαση όμως δεν έτυχε καθολικής αποδοχής, καθώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη και Αφροδίτη Σταμπουλή και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταψήφισαν το κείμενο!!!! 

Ας μην ψάχνουμε επομένως να βρούμε ποιοι υποκινούν και υποθάλπουν τα επεισόδια. Είναι αυτοί που δεν τα καταψηφίζουν και δεν τα καταγγέλλουν.


Το σχετικό κείμενο: «Με αφορμή τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος των καθηγητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Αριστοτέλειο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία που μια φασίζουσα μειοψηφία επιχειρεί να επιβάλει στα ΑΕΙ. Η επιτροπή συμπλέει με όλο το δημοκρατικό κόσμο, που ορθώνει, πλέον, το ανάστημά του απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και πλήττει το πολίτευμα της χώρας. Ειδικότερα στα ΑΕΙ της χώρας η βία απειλεί την ίδια τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, την οποία οι Έλληνες πολίτες χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους, προκειμένου να συμβάλει στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη της χώρας. Κρίσιμο στοιχείο της ακαδημαϊκότητας αποτελεί το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση ιδεών, αλλά και στην ανάληψη δράσεων. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι δημιούργημα των κόπων του ελληνικού λαού και της συνδρομής των φοιτητών και δεν επιτρέπεται να βιώνει ένα ακαδημαϊκό πολιτισμό χαμηλών και επικίνδυνων προδιαγραφών» και προσθέτει ότι «η απόφαση
ελήφθη κατά πλειοψηφία. Διεφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ».

ΠΗΓΗ: www.mavrioxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.