Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Εντός στόχων τα έσοδα από τη φορολογία σε πετρέλαιο και το χαράτσι.


Απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχτεί η κυβέρνηση σχετικά με τις αυξήσεις στους φόρους των ενεργειακών προϊόντων, τόσο από τους πολίτες (οι οποίοι έχουν περιορίσει την κατανάλωση πετρελαίου και βενζίνης σε πολύ σημαντικό βαθμό), από την αντιπολίτευση, αλλά και από... τη βουλευτή της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, υποστήριξε ότι παρά την τραγικά μεγάλη μείωση στην κατανάλωση των ενεργειακών προϊόντων, ότι τα έσοδα που ανέμενε η κυβέρνηση από τους συγκεκριμένους φόρους βρίσκονται εντός των στόχων. Κατά τον υπουργό Οικονομικών, το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα από τη φορολογία στα ακίνητα και συγκεκριμένα για το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «έχουν φτάσει τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.
eklogika.gr

ΠΗΓΗ: www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.