Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εθνική συνευθύνη σήμερα


  Εθνική συνευθύνη σήμερα


Σήμερα, όχι αύριο, κρίνεται το μέλλον της χώρας. Σήμερα δίνουμε τη μάχη της αξιοποίησης των θετικών 
αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. «Σήμερα», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, «με την Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο. Όχι, δεν τελείωσε ο πόλεμος. Μάλιστα, ίσως βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, όπως σωστά περιέγραψε ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, ο Λουκάς Παπαδήμος.» Μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε συστράτευση τους βουλευτές, το λαό, τις πολιτικές δυνάμεις: «Σήμερα», είπε, «κρίνεται εάν θα αξιοποιήσουμε τις θετικές αποφάσεις, την ουσιαστική στήριξη, την ευεργετική πολιτική που διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε στην Ευρώπη. Αποφάσεις και βοήθεια, που αποτυπώνονται στο κείμενο του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης, στις 27 Οκτωβρίου. Ένα κείμενο που συμφωνήσαμε τα «άγρια» χαράματα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις. Κρίνεται σήμερα εάν θα αξιοποιήσουμε σωστά το αντίτιμο των δικών μας θυσιών, ώστε η χώρα μας να μείνει στο ευρώ, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.» Διαβάστε την ομιλία. Δείτε το βίντεο με τα αποσπάσματα.

Το Πολυτεχνείο των δημιουργικών και των ανήσυχων


«Οι πρωτεργάτες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν ήταν οι μέχρι τότε επιφανείς ή άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας. Ήταν το πιο ζωντανό, το πιο δημιουργικό, το πιο ανήσυχο κομμάτι της κοινωνίας. Εκείνοι έβαλαν τη σφραγίδα τους στα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της χούντας» αναφέρει στο μήνυμά του για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στο μήνυμά του για την ίδια επέτειο ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης συνδέει τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με την ιστορία του Κινήματός μας: «Το ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε σε εκείνη ακριβώς την ιστορική στιγμή. Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία, εξερχόμενη από την περίοδο της δικτατορίας, ήθελε να γυρίσει σελίδα, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές της δυνάμεις, εμβαθύνοντας την δημοκρατία και επιλέγοντας την ανθρωποκεντρική πολιτική.» Διαβάστε τα μηνύματα.


Μνήμη Αναστάσιου Πεπονή


Στις 23 Νοεμβρίου 2011 στις 18.30 ο Τομέας Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει εκδήλωση για τον Αναστάσιο Πεπονή, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΣΟΚ, (Ιπποκράτους 22, 5ος όροφος). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιάννης Καψής, πρ. Υπουργός και Γιώργος Ρωμαίος, Δημοσιογράφος, πρ. Υπουργός, ενώ θα παρέμβει με τοποθέτησή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος, ο οποίος πήρε την τελευταία μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη του Αναστάσιου Πεπονή. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.