Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΣΤΟ pheme.gr: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.


"Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποχρέωση να κριθεί από το λαό"! 




Αποκλειστική συνέντευξη-βόμβα του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη που θα συζητηθεί!  

 
Τέλος στη διαδοχολογία και στα σενάρια ανάδειξης νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ βάζει με συνέντευξη του στο Pheme.gr ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση στελεχών του κόμματος, οι οποίοι υποδεικνύουν στον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, ο κ. Καρχιμάκης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: "Ο κ. Παπανδρέου είναι ο αρχηγός του κόμματος και αυτός έχει τόσο δικαίωμα όσο και υποχρέωση να κριθεί από το λαό και μόνο από αυτόν"!

Με αυτόν τον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θέτει.. φραγή εισερχομένων κλήσεων στα σενάρια και στις εσωκομματικές διεργασίες που έχουν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Pheme.gr σήμερα Παρασκευή, ο κ. Καρχιμάκης στρέφει τα πυρά του κατά των εξωθεσμικών κέντρων, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δια μέσου μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αντέδρασαν, όταν ο κ. Παπανδρέου ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους.  
"Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησαν και κατονόμασαν τα εξωθεσμικά κέντρα. Ήρθαν σε σύγκρουση με αυτά και αυτό φάνηκε από την αντίδραση αυτών των κέντρων όπως μπορούν να εκφραστούν μέσα από μερίδα των ΜΜΕ", τονίζει ο κ. Καρχιμάκης. Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αποδίδοντας τους ταπεινά ελατήρια, καθώς, όπως σημειώνει, "ανάλογα με τα συμφέροντά τους, προσαρμόζουν ανενδοίαστα τη γραμμή τους"!

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Pheme.gr επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα "στα κατορθώματα του Καραμανλή, του Σαμαρά και της ολέθριας παρέας τους"!

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν εντός και εκτός της χώρας για την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση της 26ης/27ης Οκτωβρίου, ο κ. Καρχιμάκης θεωρεί ότι αποτέλεσε η "αποκαλυπτική λάμπα που έφερε στο φως τα πραγματικά πιστεύω όσων επί δύο χρόνια αντιστρατεύονταν δήθεν τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες επιτύγχανε η χώρα".

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2001 στο Pheme.gr, η οποία αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις.
  
- Κύριε Καρχιμάκη πολύς λόγος γίνεται για την επόμενη ημέρα του  ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι διατείνονται ότι έκλεισε ο  ιστορικός του κύκλος.

Κύριε Χατζίδη, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που πρωταγωνιστεί εδώ και 37 χρόνια  στην πολιτική ζωή του τόπου και έχει δώσει το στίγμα του στην δημόσια ζωή. Το κόμμα που άλλαξε το ολοκληρωτικό πρόσωπο μιας συντηρητικής μέχρι τότε  πολιτικής στην Ελλάδα. Μιας πολιτικής που εξαντλούσε την ουσία και το ρόλο της στην δίψα για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία και τις ανάγκες της. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που  σήκωσε το ιστορικό βάρος της διάσωσης της χώρας από την πτώχευση και την εξαθλίωση στα όρια της οποίας την έσυραν οι εκφραστές της συντήρησης και του χθες. Είναι το κόμμα που κυριάρχησε στις δύσκολες και λεπτές διεργασίες για την πρωτοφανή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης προκειμένου η χώρα να προχωρήσει με σύμπνοια και ενότητα στην έξοδο από την κρίση. Ε, αυτό το κόμμα, εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.

 - Φοβάστε τη διάσπαση; Διχοτόμηση ή και τριχοτόμηση;

Κατηγορηματικά, όχι. Το ΠΑΣΟΚ έχει διέλθει πολύ δύσκολες και καυτές πολιτικές και εσωκομματικές συνθήκες και περιόδους κατά την 37ετή πορεία του και στο τέλος αποδεικνυόταν πυρίμαχο. Έβγαινε πάντα πιο δυνατό και περισσότερο ενωμένο. Γιατί απλούστατα, αυτή είναι η νομοτελειακή εξέλιξη για οποιοδήποτε κόμμα, βαθιά δημοκρατικό και έντονα διαλεκτικό.
- Κάποιοι, ωστόσο, είτε αμέσως είτε εμμέσως, υποδεικνύουν στον κ. Παπανδρέου  να παραιτηθεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο δύο φορές εκλεγμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από την ίδια τη βάση του κόμματος. Είναι το πρόσωπο που κατά απόλυτη παραδοχή, σήκωσε το ιστορικό βάρος να σταθεί η χώρα όρθια και να παλεύει σήμερα για την έξοδό της από την ιστορική κρίση και την είσοδό της σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Που έλαβε τα πιο δύσκολα μέτρα που έχει λάβει ποτέ πρωθυπουργός στη νεώτερη Ιστορία της χώρας. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που συγκρούστηκε ανοιχτά με τα συμφέροντα και δεν φοβήθηκε να μιλήσει για τα ρηχά αλλά συγχρόνως τόσο ισχυρά κίνητρα μερίδας των ΜΜΕ τα οποία ανάλογα με τα συμφέροντά τους, προσαρμόζουν ανενδοίαστα τη γραμμή τους. Αυτός λοιπόν είναι ο αρχηγός του κόμματος και αυτός έχει τόσο δικαίωμα όσο και υποχρέωση να κριθεί από τον λαό και μόνο από αυτόν.

- Ποια η θέση σας για το δημοψήφισμα;

Το δημοψήφισμα αποτέλεσε την αποκαλυπτική λάμπα που έφερε στο φως τα πραγματικά πιστεύω όσων επί δύο χρόνια αντιστρατεύονταν δήθεν τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες επιτύγχανε η χώρα, προκειμένου να σταθεί όρθια και να μην οδηγηθούν οι πολίτες της στην εξαθλίωση. Τόσο η Αριστερά, όσο και η Δεξιά για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, χαρακτήριζαν την ιστορική συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αποτυχημένη, αντισυνταγματική, επαίσχυντη, καρφί στο ξύλο του λαού και ένα σωρό άλλες τέτοιες υποκρισίες. Μέσα σε μια νύχτα, αυτή η συμφωνία μετατράπηκε ξαφνικά για κείνους, σε κατάκτηση η οποία εάν ετίθετο σε κίνδυνο από το δημοψήφισμα, θα επρόκειτο για μεγάλη εθνική απώλεια. Ευτυχώς, όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη! Ξεσκεπάστηκαν αυτοί οι κύριοι και έτσι επήλθε η πορεία συνευθύνης η  οποία με πρωτοβουλία Παπανδρέου ξεκίνησε και σήμερα βαδίζουμε σ΄αυτήν. Οι νηφάλιες φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη, κ. Χατζίδη, όλο και πληθαίνουν για την ορθότητα της πρωτοβουλίας Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Τη δυνατότητα, δηλαδή, του πολίτη να εκφραστεί για το μέλλον του.

- Η κοινωνία διερωτάται γιατί δεν επιβάλατε έκτακτη εισφορά στους έχοντες.

Κάνετε λάθος. Οι έκτακτες εισφορές οι οποίες επιβλήθηκαν είχαν όλες αναλογικό προς το εισόδημα, χαρακτήρα. Και αφορούσαν σε πολύ μεγάλη κλίμακα, υψηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία, επίσης υψηλής αξίας. Όμως, κύριε Χατζίδη, μας κληροδότησαν το 2009, μία οικονομία τριτοκοσμική. Και μια εθνική αξιοπρέπεια στο ναδίρ. ''Κατόρθωσαν'' να διπλασιάσουν σε 5,5 χρόνια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από τα 170 δις που την παρέλαβαν σε 340 δις. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτός ο εκτροχιασμός; Πραγματική καταστροφή για μία χώρα η οποία δεν κατόρθωνε παράλληλα να εξασφαλίζει, αν όχι πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, τουλάχιστον ανεκτά ελλείμματα. Ούτε καν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σε εποχές, μάλιστα, που δεν μας είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο για να παρθούν δύσκολα για τους πολίτες μέτρα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά; Άρχιζαν να μοιράζουν ψέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη με  πρώτον και καλύτερον τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλεγε το Μάιο του '09 ότι δήθεν η οικονομία είναι θωρακισμένη και το έλλειμμα τρέχει στο 4 με 4,5%. Ενώ αυτό, όπως καλά γνωρίζετε, βρέθηκε να είναι στο 16. Δηλαδή, από 10 δις περίπου, βρέθηκε τελικά να είναι στα 36 δις ευρώ.


Η Ελλάδα και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκαν χάρη στα κατορθώματα του Καραμανλή, του Σαμαρά και της ολέθριας παρέας τους, με την πλάτη στον τοίχο να παλεύουν για την εθνική επιβίωση και την εθνική αξιοπρέπεια. Τα μέτρα και οι έκτακτες εισφορές που σίγουρα συμπίεσαν τον κόσμο, δυστυχώς ήταν αναπόφευκτα προκειμένου να μην καταστραφούμε. Όμως  καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να είναι αναλογικά και κατά το δυνατόν δίκαια.Παράλληλα, όμως, παλέψαμε με τη διαφθορά κύριε Χατζίδη και τη φοροδιαφυγή. Πήραμε πρωτοφανή και γενναία νομοθετικά μέτρα που σίγουρα ήταν αδύνατον να αποδώσουν τα προσδοκώμενα μέσα στα χρονικά πλαίσια που διαθέταμε. Κατορθώσαμε όμως να κάνουμε μία δυναμική αρχή και σε κάτι άλλο, το οποίο συνιστά εξόχως σημαντικό και πρωτόγνωρο βήμα για τα ελληνικά πράγματα. Να ικανοποιούμε μέρα με τη μέρα το περί δικαίου αίσθημα του λαού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και τις υπηρεσίες, που θα συνελάμβαναν και θα οδηγούσαν στη Δικαιοσύνη, μεγάλους φοροφυγάδες και οφειλέτες. Κάτι που βλέπουμε όλοι σήμερα να γίνεται. Βλέπουμε πόσοι συλλαμβάνονται κάθε μέρα. Βλέπετε πόσοι μεγαλοσχήμονες τρέχουν να πληρώσουν για να μη συλληφθούν από την οικονομική αστυνομία και τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Βλέπουμε ότι με αυτή τη γραμμή, τα έσοδα αυξήθηκαν αυτό το μήνα κατά 5,5% περίπου.

- Η κοινωνία διερωτάται γιατί συνέβαλε το ΠΑΣΟΚ στην υποχώρηση της πολιτικής έναντι των πάσης φύσεως εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.

Πάλι δε σας καταλαβαίνω. Ξέρετε κάτι; Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησαν και κατονόμασαν τα εξωθεσμικά κέντρα. Ήρθαν σε σύγκρουση με αυτά και αυτό φάνηκε από την αντίδραση αυτών των κέντρων όπως μπορούν να εκφραστούν μέσα από μερίδα των ΜΜΕ.

- Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τα οράματα και τις ελπίδες της κοινωνίας;

Ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρόδιδε τα οράματα και τις ελπίδες της κοινωνίας εάν έδινε προτεραιότητα στο εκλογικό του όφελος, εάν ο πρόεδρός του φοβόταν το πολιτικό του κόστος και τελικά δεν λάμβανε τις δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να κρατήσει τη χώρα όρθια και σήμερα έστω και με μείωση εισοδημάτων, να έχουν λόγο οι συνταξιούχοι μας και οι μισθωτοί μας να περιμένουν στο τέλος το μήνα για να πληρωθούν. Να λειτουργούν κανονικά οι συγκοινωνίες. Παρά τα προβλήματα, να παρέχεται όπως παρείχετο και ακόμα καλύτερα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες και τα νοσοκομεία να συνεχίζουν να λειτουργούν. Πράγματα που θα είχαν απειληθεί ευθέως, εάν είχαμε οδηγηθεί σε πτώχευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κύριε Χατζίδη ακολούθησε έναν δρόμο κακοτράχαλο, αλλά τον μοναδικό. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δείξει ατολμία ως προς τη λήψη αποφάσεων για τις οποίες επικρίθηκε σφοδρά από αντιπάλους και ΜΜΕ, σήμερα η χώρα και οι πολίτες θα ήταν εξαθλιωμένοι. Και απόδειξη της ορθότητας των αποφάσεων αυτών, ήταν η έμπρακτη υιοθέτησή τους από όσους μέχρι πρότινος τις υπονόμευαν. Αναφέρομαι, φυσικά, στο μεγάλο μέρος της Αντιπολίτευσης. Επαναλαμβάνω δε, για άλλη μια φορά, το αμείλικτο ερώτημα που θα ταλάνιζε τη συνείδησή μας εάν δεν είχαμε επιλέξει αυτόν τον δύσκολο ιστορικά δρόμο: Τι ψυχή θα είχε το ΠΑΣΟΚ σε μια άψυχη και χρεοκοπημένη Ελλάδα;

- Στο ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο κάνει θραύση η επιστολική πολιτική, ενώ τα δείπνα έχουν υποκαταστήσει τα εσωκομματικά όργανα.  Η παραπολιτική έχει υποκαταστήσει την πολιτική. Δεν αποτελούν όλα αυτά συμπτώματα της επερχόμενης καταστροφής;

Δεν ξέρω από πού αντλείται όλη αυτή τη διάθεση για καταστροφολογία, αλλά μάλλον κάνετε λάθος. Το ΠΑΣΟΚ, είναι, κατ' αρχάς, ένας μεγάλος και συγχρόνως ενεργός πολιτικός Οργανισμός, με πολυσυλλεκτική λογική και φιλοσοφία. Ως εκ τούτου, οι ανταλλαγές απόψεων με οποιονδήποτε τρόπο, δεν ενοχοποιούνται και φυσικά, κανένα κομματικό όργανο δεν έχει υποκατασταθεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.