Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Νέοι Αγρότες στις Βρυξέλλες για την Κοινή Γεωργική Πολιτική


Οι Νέοι Αγρότες αναζητούν πληροφορίες

Με έντονη προσπάθεια κινητοποίησης που αποτυπώνεται στο πλήθος των ενημερώσεων, συσκέψεων, συναντήσεων και συζητήσεων σε όλη την Ελλάδα, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους οργανωμένους Νέους Αγρότες να πληροφορηθούν τις εξελίξεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μετά το 2013.
Με την μαζική επίσκεψη μελέτης στις Βρυξέλλες (25/10/10), με την υποστήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη, ξεκίνησε ομάδα 35 Νέων Αγροτών να αναζητά τον τρόπο παρέμβασης στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του αγροτικού κόσμου, τώρα που οι Ευρωπαϊκές συμβάσεις το επιτρέπουν.
Μετά την ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής (18/11/2010), η ΠΕΝΑ προσκάλεσε Νέους Αγρότες από όλη την Ελλάδα στην Θέρμη Θεσσαλονίκης στις 29/11/2010 για να συζητήσουν για τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους όρους ενεργός αγρότης, περιφερειοποίηση, φροντίδα περιβάλλοντος κλπ.
Το 2011 ξεκίνησε με ημερίδα στην Zootechnia (5/2/2011) με θέμα την ΚΓΠ και το μέλλον του αγροτικού κόσμου με εκπροσώπους των οργανωμένων Νέων Αγροτών από όλη την Ελλάδα. Η ΠΕΝΑ πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα (13/5/2011) με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Τεχνόπολη της Αθήνας και το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (9/9/2011, Χίος) με θέμα την Πολυαπασχόληση.
Μετά από δύο εκατοντάδες εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα το 2011, η ΠΕΝΑ περιμένει την Επίσκεψη Μελέτης 21 Νέων Αγροτών από Πιερία και Ημαθία στις Βρυξέλλες (23-25/11/2011), που γίνεται με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Παπαστάμκου, για να ενημερωθούν για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, ώστε να φέρουν τις τελευταίες εξελίξεις στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ που θα γίνει στην ΕΚΑΒΗ (Δημοτικός κήπος Κατερίνης), στις 12.00, στην Κατερίνη με τις αντιπροσωπείες από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών, για να συζητήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του 2012, που έχει ορισθεί ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ (Συνεταιρισμών).
Μετά την ανακοίνωση (12/10/20110) των προτάσεων της Ευρ. Επιτροπής για τις νομοθετικές ρυθμίσεις με ορίζοντα το 2020 στην Κοινή Γεωργική Πολιτική, οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται πολύ ανήσυχοι για το μέλλον της αγροτικής κοινωνίας στο σύνολό της, και ειδικότερα για το μέλλον των Νέων Αγροτών.
Μοιάζει σαν να γίνεται προσπάθεια να απαξιωθούν οι αγροτικές κοινωνικές αξίες και ταυτόχρονα να προβάλλονται υπέρμετρα οι απάνθρωποι «νόμοι» της αγοράς. Μοιάζει σαν να μην αναγνωρίζεται επαρκώς ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος. Μοιάζει σαν να γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν ομοιόμορφοι κανόνες συμπεριφοράς υποτιμώντας τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των αγροτών. Μοιάζει σαν σε μια τάση υπεροργάνωσης, απολυτοποίησης & παγκοσμιοποίησης να αγνοούνται τα αγροτικά επαγγέλματα.
Οι 21 Νέοι Αγρότες που αναχωρούν στις 23 Νοε (μέχρι 25 Νοε) για Βρυξέλλες θα ανιχνεύσουν τις τάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ και θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους στην Πανελλήνια Συνάντηση της 29ης Νοε 2011, στις 12.00, στην ΕΚΑΒΗ στην Κατερίνη.


Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.