Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.


  Στο τιμόνι ξανά!

«Να ξαναβάλουμε τους λαούς της Ευρώπης στο τιμόνι!» Με τον τίτλο αυτό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν άνοιξε εδώ και λίγες μέρες τη συζήτηση από το blog του προέδρου του ΕΣΚ, ενόψει της αυριανής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου. «Η ατζέντα που θα έχουμε τις τρεις αυτές ημέρες –τη συνεδρίασή μας του Συμβουλίου του ΕΣΚ συν τη διήμερη Συνδιάσκεψη- είναι ιστορική και φορτισμένη. Μας παρέχει τρεις αλληλοεξαρτώμενους ακρογωνιαίους λίθους με βάση τους οποίους μπορούμε να επανεκκινήσουμε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», γράφει ο Ράσμουσεν. Κεντρική θέση ανάμεσά τους κατέχει η Διακήρυξη Αρχών, ο πρώτος ακρογωνιαίος λίθος. Ακολουθεί η επιλογή ενός «ηγετικού» υποψήφιου για τις Ευρωεκλογές του 2014. «Η απόφαση αυτή δίνει το περίγραμμα της διαδικασίας που θα οδηγήσει, τον φθινόπωρο του 2013, σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ιστορική αυτή διαδικασία θα συμπεριλάβει μέλη σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από όλη την ήπειρο που θα εκλέξουν απευθείας έναν τέτοιο υποψήφιο. «Είναι η άμεση απάντηση του ΕΣΚ στην απαίτηση των απλών ανθρώπων να αποκτήσουν μια πιο δυνατή και πιο ανθρώπινη σύνδεση με την Ευρώπη.» Ο τρίτος ακρογωνιαίος λίθος θα είναι η «Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου», που θα καθορίσει το πλαίσιο της πολιτικής μας, το όραμά μας για ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας που εδράζεται σε μια πολιτική ενσωμάτωσης και όχι αποκλεισμών. Διαβάστε περισσότερα.

Κινητοποίηση για τη Χρηματοπιστωτική Μεταρρύθμιση

«Το κίνημα «Ευρωπαίοι για τη Χρηματοπιστωτική Μεταρρύθμιση» θα έρθει και θα υψώσει τη φωνή του στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος! Οι φορολογικοί παράδεισοι, ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, οι οργανισμοί αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας…όλα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες. Έλα και ύψωσε τη φωνή σου! Εγγράψου τώρα!» Με το σύνθημα αυτό οι πολίτες της Ευρώπης, που μαζί με τις δυνάμεις της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού δίνουν τη μάχη της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης, καλούν σε κινητοποιήσεις, συζητήσεις και εργαστήρια τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες. Διαβάστε στα αγγλικά τη σχετική ενημέρωση.

Τιμή στον Αναστάσιο Πεπονή

Τη μνήμη του Αναστάσιου Πεπονή τίμησε το ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη εκδήλωση, στην οποία μίλησαν οι δημοσιογράφοι και πρώην υπουργοί Γιάννης Καψής και Γιώργος Ρωμαίος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, που έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καθιέρωση, εκ μέρους του εκλιπόντος συναγωνιστή, του ΑΣΕΠ, το 1994. Το «πρωτοποριακό θεσμικό πλαίσιο για τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο», όπως το χαρακτήρισε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, «θωράκισαν ακόμα περισσότερο οι μετέπειτα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με διαφάνεια των προσλήψεων σε όλα τα επίπεδα αλλά και με μεγάλες τομές στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας.» Ανοίγοντας την εκδήλωση η γραμματέας του τομέα τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη αναφέρθηκε με συγκινητικό τρόπο στη ζωή και το έργο του Α. Πεπονή, που ξεκίνησε με τους αντιστασιακούς αγώνες της Κατοχής και της αμέσως κατοπινής περιόδου και γνώρισε λαμπρές στιγμές με την καθιέρωση της δημοτικής στη ραδιοφωνία (ως γενικός διευθυντής του ΕΙΡ), την μετάδοση του μηνύματος του Γεωργίου Παπανδρέου κατά το βασιλικό πραξικόπημα του ’65 και την αντίσταση κατά της Χούντας. Διαβάστε τον χαιρετισμό του γραμματέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.