Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ


ΘΕΜΑ:
«Εξαγωγές Ακτινιδίων εμπορικής περιόδου 2011-2012»



Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνεται ότι, συνεχίζονται κανονικά οι εξαγωγές ακτινιδίου για την εμπορική περίοδο 2011 – 2012 με κύριο χαρακτηριστικό τη διείσδυση του Ακτινιδίου Πιερίας στην αγορά της Κίνας και σε λίγες ημέρες και σε αυτή των Η.Π.Α..
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έχουν πραγματοποιηθεί 30 εξαγωγές ακτινιδίων, συνολικής ποσότητας 587.530 κιλών. Από αυτά 317.196 κιλά έχουν εξαχθεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Λίβανος), 197.328 κιλά στη Ρωσία, 33.792 κιλά στην Κίνα, 20.800 κιλά στη Σερβία και 18.414 κιλά στην Τσεχία.
Το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών εξαγωγών είναι χωρίς αμφιβολία οι πρώτες δύο πανελλαδικά εξαγωγές ελληνικού ακτινιδίου στην Κίνα, που πραγματοποιήθηκαν από την Οργάνωση Παραγωγών Ζευς Ακτινίδια ΑΕ, υπό την επίβλεψη του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πιερίας, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί και προετοιμάζονται άλλες δύο αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός αφού όπως είναι γνωστό οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες και πρότυπα για την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων στην επικράτειά τους.
Η έγκριση της παραπάνω εταιρείας για την εξαγωγή του ακτινιδίου Πιερίας στην Κίνα, δόθηκε ύστερα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γενικής Διοίκησης Επιθεώρησης Ποιότητας, Ελέγχου και Καραντίνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Πιερία, τον Νοέμβριο του 2010, κατά την οποία επιθεωρήθηκαν οι χώροι παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και ελέγχου του ακτινιδίου και διαπιστώθηκε η υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και η πληρότητα των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.