Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ Κ’ ΑΛΕΣΤΕ

Αυτή τη λαϊκή παροιμία μας Θυμίζει η τρέχουσα ειδησεογραφική επικαιρότητα, και μας υπενθυμίζει εκείνη την ειλικρινή η όχι επιφώνηση Του φρυδάτου πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ; 
Σαν να μην μας έφταναν η ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ, η ΚΟΣΚΟ, και οι άλλες πολυεθνικές που έβαλαν στο χέρι το εθνικό οδικό δίκτυο, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για ένα κομμάτι ψωμί, μας πλάκωσε και η διαχειρίστρια του συστήματος φυσικού αερίου ΑΕ και αυτή, και μας διατάζει με έγγραφο της προς τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου, να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τον αγωγό ης, που διαπερνά από Βορρά προς Νότο όλο το Δήμο μας, διότι αν αντιληφθεί ότι αδιαφορούμε Θα μας κάνει Ντά!! 
Γιατί λέει σύμφωνα με το νόμο 2289/1995, έχει δικαιώματα δουλείας πλάτους 20 μέτρων αριστερά και δεξιά του αγωγού της δηλαδή 40 μέτρα, επί 30 περίπου χιλιόμετρα = 6000 στρέμματα.. 
Και εμείς οι αφελείς δημότες αναρωτιόμαστε και ρωτάμε. Από τα δισεκατομμύρια κέρδη της εταιρείας, εμείς οι ιδιώτες και ο Δήμος πόσα έχουμε εισπράξει η Θα εισπράξουμε, ως πάγιο ενοίκιο η αντιστάθμισμα ετησίως, για τη χρήση αυτών των χιλιάδων στρεμμάτων; Κάποιος πρέπει και οφείλει να μας ενημερώσει επισήμως γι’ αυτό. Και μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση έρχεται και ο αδίστακτος φορομπήχτης υπουργός κ. Στουρνάρας και ανακοινώνει ότι, την τεράστια αγροτική περιουσία και τα κτίρια του Σανατορίου Πέτρας Ολύμπου Θα τα ξεπουλήσει μέσω ΤΑΙΠΕΔ για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του Αθηναϊκού Γκουβέρνου. ΕΥΓΕ του!! 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα τρελά και απαράδεχτα, εμφανίζεται περιχαρής και ο φίλος Ζήνων Σατραζέμης, και μας κατατοπίζει ενδελεχώς, ποιο είναι το Σχολείο Ολύμπου, και πόσα έχει να κερδίσει η τοπική μας κοινωνία από τα ξενοδοχεία, τις Μαρίνες, και τα οδικά δίκτυα που Θα κατασκευάσει αυτή η μη κερδοσκοπική εταιρία, που επανήλθε δριμύτερη στην γενικότερη αναμπουμπούλα που ξέσπασε στον τόπο. 
Γιατί όλες αυτές τις δράσεις και τα συνέδρια για την προώθηση του Ολυμπιακού ιδεώδους δεν τα πραγματοποιείτε στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα φίλοι Ολυπμιολάτρεις, που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Οδό, που χρόνια τώρα κουρνιάζουν Καλιακούδες;


Λιτόχωρο 4 Ιουνίου 2014

Νίκος Κουκουτάτσιος 
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.