Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας


Ένα φορτηγό με πάνω από 21 τόνους σε είδη πρώτης ανάγκης αναχώρησε το πρωί της Τρίτης 24 Ιουνίου από το Επιμελητήριο Πιερίας με προορισμό την περιοχή της Γιαγκόντινα στη Σερβία. Η συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Ν. Πόρων.
Σε συνεννόηση με το δήμο της Γιαγκόντινα, την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι και το Προξενείο της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αναχώρησε το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας και αναμένεται να φθάσει στον προορισμό του νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, όπου άμεσα θα διανεμηθούν τα αγαθά στους πλημμυροπαθείς της Γιαγκόντινα με την παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας. Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, καθαριστικά ατομικής υγιεινής, απολυμαντικά – χαρτικά, οικιακά είδη, ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα.

Μέλη των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας και των τουριστικών φορέων έδωσαν το παρών το πρωί της Τρίτης στο Επιμελητήριο Πιερίας όπου φορτώθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας


Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πόρων. Επίσης, απηύθυνε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Κουλούμογλου για την τελική διευθέτηση και αποστολή του φορτίου, και στα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Νίκο Ασαρίδη, Σταύρο Κωνσταντινίδη, Παύλο Μπατάλα και Θανάση Ναβροζίδη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για την καθοριστική συμβολή τους όπως και στους εκτελωνιστές Παναγιώτη και Σάκη Καζά για την αφιλοκερδή αρωγή τους στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. «Σήμερα αποστέλλουμε μία βοήθεια αλληλεγγύης σ’ ένα λαό που εκτός από τις φιλικές σχέσεις που διατηρούμε, εδώ και δεκαετίες στηρίζει το τουριστικό εισόδημα της περιοχής μας. Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια, οι πιερικές επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του τουρισμού απέδειξαν πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε πετυχαίνοντας να στείλουμε 21 τόνους βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης σε μια περιοχή της Σερβίας με την οποία διατηρούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και η οποία αυτή τη στιγμή μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες. Αυτή η βοήθεια είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης και αλληλεγγύης μας προς αυτούς. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους», τόνισε ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας

«Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Ομοσπονδία μας συμμετέχει σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σέρβους που έχουν ανάγκη. Εμείς, οι φορείς του τουρισμού αναγνωρίζοντας τη στήριξη που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια από τους Σέρβους, στέλνουμε με κάθε τρόπο βοήθεια προς τους πληγέντες της γειτονικής χώρας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.


Νίκος Λαλούμης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

«Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχε στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Πιερίας να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία με στόχο να βοηθήσει και ανακουφίσει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες. Θα είμαστε και πάλι αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια», υπογράμμισε ο Γ. Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Νίκος Λαλούμης, ο οποίος εκπροσωπώντας την Ένωση διεκπεραίωσε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Γρηγόρης Γρέκας, Γραμματέας Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ν. Πόρων

«Η ανταπόκριση των επιχειρηματιών του τουρισμού των Ν. Πόρων στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στην ανθρωπιστική βοήθεια ήταν μοναδική. Δεν είναι μόνον το συναίσθημα φιλίας προς τους Σέρβους αλλά και η αναγνώριση από τους επιχειρηματίες του τόπου μας ότι οι Σέρβοι τουρίστες μας στηρίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες και κυρίως στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τη βοήθειά μας προς τη γειτονική χώρα εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Γρέκας, Γραμματέας  του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ν. Πόρων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.