Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω
ότι είσαι άοπλος. Σαίξπηρ.
ΔΕΝ πρέπει να φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν
φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό...
ΔΕΝ πρέπει να πιείτε τσάι: Διότι οξέα των φύλλων
τσαγιού κάνουν τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο
δύσπεπτες.
ΔΕΝ πρέπει να χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε
ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
ΔΕΝ πρέπει να κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει το αίμα σε
χέρια, πόδια & σώμα, οπότε θα μειωθεί το αίμα στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο
η πέψη εξασθενεί.
ΔΕΝ πρέπει να περπατήσετε Το περπάτημα θα αποτρέψει
την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
ΔΕΝ πρέπει να κοιμηθείτε αμέσως: Δεν θα γίνει σωστή
πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις. Yahoo Celebrity, 5/6/2014.
Ξεκινά ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης
Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ
και τη Eurobank, με σύνθημα «οι καινοτόμες ιδέες φωτίζουν το μέλλον της
Ελλάδας» και δέχεται προτάσεις μέχρι 30/9/2014 στους τομείς 1.Εφαρμοσμένη
Έρευνα και 2.Καινοτομία. www.kainotomeis.gr
«Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι η διεθνής ανταγωνιστικότητα της
χώρας δεν μπορεί να βασιστεί στο χαμηλό εργασιακό κόστος. Είμαστε πεπεισμένοι
ότι στην Ελλάδα έχουμε και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε πολλαπλά πεδία
και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την έρευνα, επενδύουν
σε αυτήν και αξιοποιούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν». Πρόεδρος ΣΕΒ, Θ. Φέσσας.
4/6/2014.
Την δημιουργία εθνικών σημείων συντονισμού (ΕΣΣΥ) για
τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, που αποτελούν και τους πρωταθλητές των
εξαγωγών, προανήγγειλε ο ΥπΑΑΤ. Πρόκειται για τα προϊόντα υδατοκαλλιεργειών, το
λάδι, τα φρούτα-λαχανικά, την κτηνοτροφία, τα αρωματικά φυτά κ.ά. Συνολικά θα
δημιουργηθούν δέκα εθνικά σημεία συντονισμού για τα αντίστοιχα προϊόντα που
απαρτίζουν την δεκάδα των πρωταθλητών των εξαγωγών μας, στις έδρες των περιοχών
που παρουσιάζεται η μεγαλύτερη παραγωγή τους. Θα επικουρούνται από task force με
μέλη από την έρευνα και την καινοτομία στην καλλιέργεια, έως την μεταποίηση,
την εμπορία και τις διεθνείς εξελίξεις. Σ. Παπαπολυμέρου, ΠΑΣΕΓΕΣ. 4/6/2014.
Από τις 5 Ιουνίου (ΦΕΚ B/1432-4.6.2014) με Κοινή Υπουργική
απόφαση, τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός βάσει του οποίου θα απονέμεται το ελληνικό σήμα στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Φορέας απονομής του εν λόγω σήματος ορίζεται ο ΕΛΓΟ− ΔΗΜΗΤΡΑ. Για την απονομή
του ελληνικού Σήματος πρέπει να τηρούνται τα κάτωθι:
i) το γάλα να προέρχεται από κτηνοτροφικές
εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.
ii) οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας & συσκευασίας
να εδρεύουν στην Ελλάδα.
iii) τα συστατικά να είναι ελληνικής προέλευσης.
iν) το ρύζι στο «ρυζόγαλο», να είναι ελληνικής
προέλευσης.
ν) Το γάλα και τα προϊόντα γάλακτος στα «επιδόρπια»
να είναι ελληνικής προέλευσης.
νi) το μέλι στα «επιδόρπια με βάση το γάλα», να
είναι ελληνικής προέλευσης.
vii) να καθιερώνεται και να τηρείται διαδικασία
ιχνηλασιμότητας (σσ. ΜΠΡΑΒΟ …)
Ο ΥπΑΑΤ καθ Α. Τσαυτάρης στην Διημερίδα «Η Συμβολή
Αρωματικών, Αρτυματικών & Φαρμακευτικών Φυτών στην αγροτική ανάπτυξη και
την Εθνική Οικονομία» (Αθήνα, 4/6/2014), τίμησε το σημαντικό έργο της Ένωσης
Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών-ΕΑΦΦΕ, με την απονομή τιμητικού ΒΡΑΒΕΙΟΥ (www.eaffe.org).
Τελικά οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (όπως
η ΕΑΦΦΕ), σε συνεργα-
σία με την δημοσιογραφία των πολιτών και τις
σύγχρονες τεχνολογίες των
πληροφοριών ίσως είναι μια εναλλακτική προοπτική
διεξόδου από το
ασφυκτικά απαξιωμένο δίπολο (πολιτικοί-τραπεζίτες)
του εκκρεμούς της
εξουσίας, όπως αποτυπώνεται σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.