Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στη Bόρεια Πιερία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στη Bόρεια Πιερία (Πύδνα – Καταχάς)
την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
σας καλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ στην εξόρμηση που οργανώνουμε σε δύο επιλεγμένα σημεία της Βόρειας Πιερίας, με στόχο να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να αυξήσουμε τις γνώσεις μας για το φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον της Πιερίας:

Πρόγραμμα εκδρομής

·         11:00  Συνάντηση στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πύδνας (στον παραλιακό δρόμο Αλυκών Κίτρους – Μακρυγιάλου. Μπορεί κανείς να προσεγγίσει το σημείο είτε από τις Αλυκές Κίτρους είτε από τη Παραλία του Μακρυγιάλου. Όσοι δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή, μπορούν να έλθουν στις 10:45 στην  παραλία του  Μακρυγιάλου, στο νότιο άκρο). Θα προσέλθουμε όλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά μας (καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση για να μην πάρουμε πολλά αυτοκίνητα)
·         11:00 – 11:30 Ο φύλακας του Αρχαιολογικού χώρου (κ. Θανάσης) θα μας ξεναγήσει και θα μας ενημερώσει για τον αρχαιολογικό χώρο και την περιοχή.
·         11:00 -  12:30 Με τη συνοδεία του φύλακα θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο Λουλουδιές Κίτρους (περίπου σε 1 χλμ) όπου θα δούμε το Επισκοπικό Συγκρότημα της Βυζαντινής εποχής (9ος αι. μ.Χ). Ο χώρος δεν είναι ανοικτός στο κοινό και δεν είναι εύκολο να τον επισκεφτεί κανείς. Θα ενημερωθούμε και πάλι από τον κ. Θανάση, με τον οποίο θα συζητήσουμε και για τις προοπτικές ανάδειξης της περιοχής.
·         12:30 – 13:00 Μετακίνηση προς τον Καταχά Πιερίας. Συγκέντρωση στο εστιατόριο – αναψυκτήριο «Άροτος», στην έξοδο του χωριού.
·         13:00 – 14:00 Θα συζητήσουμε με τον κ. Παναγιώτη Κουλαουζίδη, βιοκαλλιεργητή και μέλος του συλλόγου μας. Θα επισκεφτούμε επίσης το παρακείμενο εργαστήριο του αείμνηστου σημαντικού γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά, καταγόμενου από τον Καταχά.
  • 14:00  Φαγητό στο εστιατόριο «Αροτος». Αναχώρηση κατά βούληση.


Παρακαλούμε, όσοι βλέπουν το πρόγραμμα ενδιαφέρον και θέλουν να συμμετάσχουν, να μας ενημερώσουν, για λόγους οργανωτικούς, είτε με mail, είτε τηλεφωνικά στο  6946967552 (τηλ. Γ. Περδίκη). Βασικά μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν. (Εννοείται ότι μπορείτε να έλθετε και χωρίς να μας ενημερώσετε αν το αποφασίσετε την τελευταία μέρα).
Περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε, μπορείτε να δείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:
1) Για την Αρχαία Πύδνα:



2) Για τις Λουλουδιές Κίτρους

3) Για το αναψυκτήριο «Άροτος»





Από το Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.