Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ: Να εξασφαλιστει πλήρης κρατική χρηματοδότηση


 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες, το «Βοήθεια στο Σπίτι»)

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν βρίσκονται δεκάδες κοινωνικές δομές σ' όλη τη χώρα, καθώς έχει σταματήσει η χρηματοδότησή τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού. Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ως «ιδέες» διάφορα σενάρια, που στοχεύουν να πληρώνεται το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα στο σύνολό τους οι δήμοι της χώρας, καθώς σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού είτε λήγει η σύμβασή του είτε συνταξιοδοτείται και δεν αντικαθίσταται.
Την κατηγορηματική του αντίθεση σε μια τέτοια προοπτική εκφράζει το ΚΚΕ.
Στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Ελπίδα Παντελάκη τόνισε την ανάγκη να χρηματοδοτηθούν κατευθείαν και εξολοκλήρου από το κράτος οι κοινωνικές δομές, όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες, το «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ., αλλά και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.
Κατά τη συζήτηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της, Κώστας Ασκούνης, περιορίστηκε σε αναφορές στις συναντήσεις του με κυβερνητικούς παράγοντες από τους οποίους ζήτησε να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δομές με το ποσό της περιόδου που μόλις τελείωσε «κατ' ελάχιστον», δηλαδή με όλα κι όλα 180 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι ανάγκες είναι εξαιρετικά πολλαπλάσιες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.