Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Είναι στραβό το κλίμα αυτόν τον Ιούνιο, το ‘φαγε κι η ΔΕΗ…


ΠΟΡΟΙ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ, ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ.
* ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ;»


Την έντονη διαμαρτυρία πολιτών και επαγγελματιών για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος μέσα στην τουριστική περίοδο, εκφράζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, οι νέες διακοπές ρεύματος, αυτή τη φορά στους Πόρους, στον Πλαταμώνα και στον Παντελεήμονα, ξεκίνησαν στις 9.00 περίπου το βράδυ της Παρασκευής 20/6, με αποτέλεσμα μια μεγάλη τουριστική περιοχή να πέσει στο σκοτάδι… Το ρεύμα επανήλθε μεν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα αλλά το πρωί του Σαββάτου 21/6 σημειώθηκαν νέες διακοπές ρεύματος που διήρκεσαν μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, για μια ακόμη χρονιά και μάλιστα σε περίοδο όπου οι τουριστικοί επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την τουριστική κίνηση στη Νότια Πιερία, η ΔΕΗ φαίνεται ότι δεν έχει κάνει, ούτε και φέτος, τα αυτονόητα, δηλαδή έγκαιρα να έχει προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε ελέγχους και συντηρήσεις των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κατά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος να μη μπορούν να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις σε σημαντικό τμήμα της τουριστικής μας ζώνης. Συγκεκριμένα, δεν ήταν μόνο ότι το βράδυ της Παρασκευής υπήρχε απόλυτο σκοτάδι στην περιοχή, προκλήθηκαν και γενικότερα προβλήματα σε δημότες και επισκέπτες αφού χωρίς ρεύμα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν αντλιοστάσια για παροχή ύδατος. Οπότε, κάτοικοι, τουριστικοί επιχειρηματίες και επισκέπτες έμειναν, για αρκετές ώρες, χωρίς νερό για να πιουν, για να πλύνουν, να πλυθούν κλπ.
«Άραγε, είναι τόσο δύσκολο πια να κατανοήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι η παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας δέχεται το μεγαλύτερο τουριστικό κύμα αυτή την περίοδο και ότι δεν είναι δυνατόν να δυσφημείται, κάθε χρόνο, η περιοχή, επειδή, όπως φαίνεται, δεν έχουν προχωρήσει έγκαιρα σε συντηρήσεις που είναι αναγκαίες για να μη γίνονται διακοπές ρεύματος;» αναρωτιέται ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.
«Οι συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη, υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, διότι προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Το λέω και το επαναλαμβάνω, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και ότι, ιδιαίτερα τώρα που προσπαθεί η χώρα να ξεφύγει από την κρίση, είναι ανάγκη να συνεισφέρουν όλοι με θετικό τρόπο, ώστε οι τουρίστες να περνούν ομαλά τις διακοπές τους», σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΤΟ ‘ΦΑΓΕ ΚΙ Η ΔΕΗ…»
Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι τουριστικοί επιχειρηματίες και τουρίστες αντιμετωπίζουν ήδη το φυσικό κλίμα που είναι αρνητικό αυτή την περίοδο για τις διακοπές τους, γι αυτό και θα ήταν προτιμότερο να μην προκαλούνται και περαιτέρω προβλήματα από κανέναν.
«Να τονίσω», λέει ο κ. δήμαρχος, «ότι ο καιρός, ιδιαίτερα τον φετινό Ιούνιο, έχει αρκετές διακυμάνσεις που δεν βοηθούν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με φυσικά φαινόμενα. Όταν όμως κοντά σ’ αυτά τα φυσικά φαινόμενα σημειώνονται και φαινόμενα με διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, φαινόμενα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τότε όλα αυτά προκαλούν ένα ευρύτερα αρνητικό σκηνικό για τον τουρισμό μας.
Γι αυτό και οι κάτοικοι στη Νότια Πιερία, αυτές τις μέρες, παραφράζοντας μια πολύ γνωστή ελληνική παροιμία λένε απογοητευμένοι ότι «είναι που είναι στραβό το κλίμα αυτόν τον Ιούνιο, το ‘φαγε κι η ΔΕΗ και … προκόψαμε»!

Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα διακοπών ρεύματος, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους οι τουρίστες όσο γίνεται χωρίς προβλήματα. Κι ακόμη, εύχομαι να μη χρειαστεί στο μέλλον να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος αλλά και ο δήμος, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», ανέφερε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου
[op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.