Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε ετοιμότητα ο Δ.Δίου-Ολύμπου λόγω χιονιών - Ζητείται η συνεργασία των δημοτών.


ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 2/2/2012 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
* Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
* Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ Π.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ






Σε ιδιαίτερη ετοιμότητα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Δίου-Ολύμπου για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει κυρίως σε δρόμους και οδικές αρτηρίες της περιοχής, λόγω χιονοπτώσεων.
Σύμφωνα με πρόγνωση του καιρού, για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αλλά και για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις στον Όλυμπο και σε παρολύμπιες περιοχές, γι αυτό και ο δήμος Δίου-Ολύμπου εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή πολιτών, επισκεπτών αλλά και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Συγκεκριμένα, ο δήμος εφιστά την προσοχή όλων κατά τις ημέρες που θα επικρατούν χιονοπτώσεις ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα αλλά και ζητά τη συνεργασία όλων, ώστε σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις των αρμοδίων.
Γι αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όποιοι δημότες εντοπίζουν προβλήματα σε περιοχή που διαμένουν, θα ήταν καλό να επικοινωνούν και με τους 12 προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου και να τους ενημερώνουν.
Επιπλέον, για περιπτώσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 23520 81 199. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν και με το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου (23520 81 111).
Μπορούν, τέλος, να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα που είναι ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του δήμου (6976 61 61 51) καθώς και με το Δημαρχείο, καθ’ όλο το 24ωρο: 2352 350 160 - 2352 350 100 και 2352 350 112.
ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν στις χιονοπτώσεις κατά το βράδυ της Δευτέρας 30/1 – ξημερώματα Τρίτης 31/1/2012. Ο δήμος Δίου-Ολύμπου για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις είχε ρίξει αλάτι σε επίκαιρα σημεία της περιοχής. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις εκεί που χρειάστηκε, είτε δηλαδή για διανοίξεις οδών, είτε για απεγκλωβισμούς αποκλεισμένων δημοτών και επισκεπτών.
Ο Αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης καθώς και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχος Π.Κιάφας ήταν επί ποδός και ενημερώνονταν για την κατάσταση επικοινωνώντας με την πυροσβεστική και την αστυνομία με προέδρους κοινοτήτων, εθελοντές αλλά και πολίτες.
Ακόμη, σε επιφυλακή ήταν και το εντεταλμένο γι αυτές τις περιπτώσεις προσωπικό του δήμου (αρμόδιο πρόσωπο της τεχνικής υπηρεσίας καθώς και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι) προκειμένου σε κάθε σοβαρή κλήση να υπάρχει παρέμβαση με τη χρήση μηχανημάτων.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Σε μια περίπτωση αποκλεισμού οικογένειας επισκεπτών (με μικρό παιδί) στον Παλιό Παντελεήμονα, και μάλιστα κατά τις νυχτερινές ώρες, παρενέβη με μηχάνημα η εθελοντική ομάδα διάσωσης – δασοπυρόσβεσης περιβαλλοντικής πολιτικής προστασίας Δ.Ε. Αν.Ολύμπου, άνοιξε δίοδο και διευκόλυνε την εν λόγω οικογένεια να απεγκλωβιστεί.
Για τον λόγο αυτό, η εθελοντική ομάδα, ιδιαίτερα δε ο Νίκος Κωτούλας, δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες της οικογένειας για την άμεση επέμβαση, για τη μεταφορά τους με ασφαλές όχημα (τζιπ) από τον Παλιό Παντελεήμονα στην εθνική οδό και γενικά για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.
Επίσης, η οικογένεια συνεχάρη την εθελοντική ομάδα και για το γεγονός ότι μεταφέρθηκε ακόμη και το όχημά τους στην εθνική οδό, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να επιστρέψουν σώοι, αβλαβείς και χωρίς προβλήματα στην οικία τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω ομάδα συμμετέχουν και οι Γιώργος Κωτούλας, Παναγιώτης Ν. Κωτούλας και Δημήτρης Ν. Κωτούλας, Σταύρος Τσιοπλής, Χριστίνα Γουλάρα, Σάκης Σιαμήτρας, κ.ά. Επίσης, στην προσπάθεια του δήμου για αντιμετώπιση χιονιών, συμμετοχή έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, και η εθελοντική ομάδα Λεπτοκαρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.