Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πληροφόρηση επιχειρηματιών από Εμπορικούς Ακολούθους Πρεσβειών



Στο Επιμελητήριο Πιερίας, στις 7 & 8 Μαρτίου
Πληροφόρηση επιχειρηματιών από Εμπορικούς Ακολούθους Πρεσβειών
  • Ενημέρωση για τις αγορές στη Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Σκόπια και Ρουμανία
  • Τουριστική προβολή της Πιερίας
Πέντε Εμπορικοί Ακόλουθοι του Υπουργείου Εξωτερικών επισκέπτονται το Επιμελητήριο Πιερίας, για πρώτη φορά, προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των πιερικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές και ευκαιρίες των αγορών στις χώρες της αρμοδιότητάς τους και συγκεκριμένα τη Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Σκόπια και Ρουμανία. Παράλληλα, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους, θα υπάρξει ξενάγηση στην Πιερία για την τουριστική προώθηση της περιοχής.

Οι εμπορικοί ακόλουθοι των Πρεσβειών θα βρίσκονται στην Πιερία την Τετάρτη 7 Μαρτίου, όπου στις 7 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των αγορών των εν λόγω χωρών σε επιχειρηματίες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Την επόμενη ημέρα, 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις – επαφές με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Οι εμπορικοί ακόλουθοι που θα συμμετέχουν στη δράση αυτή είναι:

  1. Ρωσία: ο κ. Ιωάννης Μάρκος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  2. Πολωνία: ο κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  3. Ιταλία: ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  4. Σκόπια (FYROM): ο κ. Αθανάσιος Μακρανδρέου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  5. Ρουμανία: η κα Βάσω Κουσκούτη, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄

Σημειώνεται ότι στην αποστολή θα συμμετέχει και ο κ. Δημήτριος Πιτσιδήμος γραμματέας ΟΕΥ Γ΄, στέλεχος της Β8 Διεύθυνσης επιχειρηματικής ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η εξωστρέφεια των πιερικών επιχειρήσεων είναι στους βασικούς στόχους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Πιερίας. Η πρωτοβουλία μας να προσκαλέσουμε Εμπορικούς Ακολούθους στην Πιερία απαντά στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για σωστή πληροφόρηση για αγορές του εξωτερικού όπου υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η γνώση και η πληροφόρηση που θα αποκομίσουν οι πιερικές επιχειρήσεις από τις επαφές με τους Εμπορικούς Ακολούθους που εκπροσωπούν τη Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Σκόπια και Ρουμανία θα αποδειχθούν πολύτιμοι σύμβουλοι σε όποια δράση αναλάβουν», σημειώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.