Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday and Spa» της Σόφιας







Με στόχο την προβολή της Πιερίας και την προσέγγιση τουριστών, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έδωσε δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday and Spa», που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2012.

Μέσα από το ενιαίο οργανωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε και ΄΄ κέρδισε΄΄ πολλούς ενδιαφερόμενους και υποψήφιους τουρίστες.

Το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τράβηξε την προσοχή του κοινού, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσει την περιοχή και τους ανθρώπους της. Παράλληλα, αρκετά θετικά σχόλια απέσπασε και το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καλαίσθητη και άρτια οργάνωση του χώρου.

Το περίπτερο πλαισίωσαν με την πολύτιμη παρουσία και συνδρομή τους,
ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινων. Μέριμνας, Γεώργιος Γιουφτσίδης, που πληροφόρησαν με τον καλύτερο τρόπο τους ενδιαφερόμενους για τις ομορφιές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλωστε, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση της Σόφιας, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους φορέων τουρισμού καθώς και με Βούλγαρους εκπροσώπους ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του τουριστικού προϊόντος.

Επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα διάφορα είδη τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, τα ήθη και έθιμα της περιοχής, η φιλοξενία των κατοίκων, η εύκολη πρόσβαση κ.α.

Για την ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας της περιοχής στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είχε εποικοδομητική συνάντηση με το Μητροπολίτη Βάρνας, κ.κ. Κύριλλο και με το Μητροπολίτη Άνω Νευροκοπίου, κ.κ. Ναθαναήλ, που εξέφρασαν ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή καθώς και διάθεση και προοπτική να συμβάλλουν στο έργο της διάδοσης του μοναστηριακού τουρισμού.

Στις πρωτοβουλίες για την προσέλκυση τουριστών μέσω Βουλγαρίας ανήκει η ημερίδα και συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας σε βουλγάρικα ΜΜΕ, που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από δημοσιογράφους, κοινό και φορείς τουρισμού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, Θρασύβουλος Σταματόπουλος, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Βουλγαρία, Θεόδωρος Σπύρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτριος Βάνης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χριστίνα Κελεσίδου καθώς και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού στην Πιερία.

Τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας και Σερρών εκπροσώπησαν αντίστοιχα οι υπάλληλοι Νικόλαος Χηνόπουλος, Γεώργιος Σαλιάγκας και Λεωνίδας Τσιαντής.

Ενισχύοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην επόμενη έκθεση που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας από 23-26/2/2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.