2η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «POLIS» - ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – HELLEXPO (4 & 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011)
* ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΙΛΙΑΣ, Μ.Κ.Ο., ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Α.Ε.Ι. & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΧΩΡΩΝ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΔΩ
Η κρίση δεν έχει μόνο πόνο και δάκρυα, φαίνεται να έχει και κάποιες ευκαιρίες, αρκεί βέβαια να έχει κανείς όχι μόνο διάθεση να τολμήσει αλλά να διαθέτει και ορισμένες δυνατότητες.
Τέτοιες ευκαιρίες φαίνεται να προσφέρει η 2η ελληνογερμανική συνάντηση (DGV II) που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο (HELLEXPO), στο πλαίσιο της έκθεσης «POLIS 2011», το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου 2011.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Προσκεκλημένοι, αυτή τη φορά, στη 2η ελληνογερμανική συνάντηση είναι όχι μόνο εκπρόσωποι επιχειρήσεων και συνδέσμων αλλά και αιρετοί και συγκεκριμένα γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.
Ακόμη, προσκεκλημένοι είναι και υπάλληλοι καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό όλων των διοικητικών βαθμίδων, εκπρόσωποι ελληνογερμανικών συλλόγων φιλίας, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανώτατων εκπαιδευτικών δρυμάτων (Α.Ε.Ι.), ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία καθώς επίσης και γερμανικών ομάδων στην Ελλάδα.
Η 2η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (DGV II)
Στόχος της 1ης ελληνογερμανικής συνάντησης ήταν να βρεθούν μαζί οι πολίτες, οι σύλλογοι και τα ιδρύματα που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες για τις ελληνογερμανικές σχέσεις προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα, ώστε να συνδυάσουν και να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους.
Η 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση, σε σχέση με την 1η Ελληνογερμανική Συνάντηση, διαφέρει στο ότι ο κύκλος των συμμετεχόντων θα διευρυνθεί κυρίως όσον αφορά τους εκπροσώπους των δήμων. Η φετινή Ελληνογερμανική Συνάντηση έχει σκοπό να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εταιρικές σχέσεις σε επίπεδο δήμων (π.χ. αδελφοποιήσεις πόλεων).
Γι αυτό το λόγο η 2η ελληνογερμανική συνάντηση θα είναι στενά συνδεδεμένη με την «Έκθεση Polis 2011», δηλαδή την 8η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων.
Στα πλαίσια αυτής της Έκθεσης είναι προγραμματισμένες ομιλίες και εργαστήρια πάνω σε διαφορετικούς θεματικούς κύκλους, με τους οποίους ασχολούνται και οι ομάδες εργασίας της εταιρικής πρωτοβουλίας.
Επομένως, η 2η ελληνογερμανική συνάντηση που θα γίνει στη HELLEXPO στις 4 και 5 Νοεμβρίου, θα έχει μεν έναν ευρύτερο χαρακτήρα συνεργασιών, όμως ως επίκεντρό της θα έχει τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σ’ αυτή τη συνεργασία θα συμπεριλαμβάνονται και οι πρωτοβουλίες μεταξύ ήδη αδελφοποιημένων δήμων, αλλά και η προώθηση της δημιουργίας νέων αδελφοποιήσεων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών, Δήμων και Πολιτών.
ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ 2ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Το καινούργιο στοιχείο της 2ης Ελληνογερμανικής Συνάντησης, σε σχέση με την 1η συνάντηση, είναι ότι το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την HELEXPO A.E., προωθεί πρωτοβουλίες και συνεργασίες ανάπτυξης που ξεκίνησαν από την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.
Στα πλαίσια δε των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών Ελλάδας και Γερμανίας, υπήρξαν και απευθείας συνομιλίες εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, Παιδείας και Έρευνας, Υγείας, Μεταφορών και Χωροταξίας και Περιβάλλοντος σε επίπεδο Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων με ομολόγους τους των ελληνικών υπουργείων, αλλά και απευθείας συνομιλίες εκπροσώπων των συνδέσμων βιομηχανιών BDI και ΣΕΒ.
Στόχος του συμφώνου ελληνογερμανικής συνεργασίας είναι η εντατική συνεργασία σε θέματα σημαντικά για τις δύο χώρες. Η συνεργασία επεκτείνεται και σε θέματα κρατικής διαχείρισης και σκοπό έχει να ενισχύσει κυρίως την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνογερμανική εταιρική σχέση περιλαμβάνει τους τομείς περιβαλλοντική, κλιματική και ενεργειακή πολιτική, πολιτική προστασία, οικονομικός και κοινωνικός διάλογος, πολιτική για ζητήματα έρευνας, μεταναστευτική πολιτική, πολιτική ασύλου και ενσωμάτωσης, παιδεία, επαφές φορέων της κοινωνίας των πολιτών, πολιτιστικές ανταλλαγές, συνεργασίες στον τουρισμό καθώς και πολιτική σε θέματα υγείας και μεταφορών.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.