Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανασύσταση | Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση.



Δημιουργούμε ένα κόμμα ανοιχτό. Στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και την ενέργειά τους.


Δημιουργούμε ένα κόμμα αποκεντρωμένο που σέβεται τον ρόλο της ελληνικής περιφέρειας.

Δημιουργούμε ένα κόμμα ψηφιακό. Στο οποίο όλοι οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδέες μας και εμείς άμεση πρόσβαση στις προτάσεις τους, συνδιαμορφώνοντας τελικά μαζί τους τις πολιτικές μας.

Θέλουμε ένα κόμμα νέο, νεανικό, ανανεωμένο. Ένα κόμμα βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών, στην αξιοποίηση της κοινωνικής εμπειρίας, των βιωμάτων της ιστορικής μνήμης.


Για να το επιτύχουμε χρειαζόμαστε την καθεμία και τον καθένα σας. Χρειαζόμαστε κάθε ιδέα, κάθε σκέψη, κάθε προβληματισμό. Χρειαζόμαστε κάθε εμπειρία και κάθε πρόταση, γιατί αυτά θα είναι η βάση των πολιτικών μας. Σας δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η κάθε άποψη. Σας δίνουμε τη φωνή για να δημιουργήσετε τη νέα δυναμική μας.

Τίθεται σε λειτουργία ειδικός διαδικτυακός τόπος ως χώρος ελεύθερης έκφρασης, ως τόπος συνάντησης, ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας και ψηφιακής αυτοοργάνωσης.

Στο anasistasipasok.gr μπορείτε:

- Να διατυπώσετε την άποψη σας στα θέματα που τίθενται σε διαβούλευση

- Να γίνετε μέλος του ΠΑΣΟΚ

- Να καταθέστε τη δική σας πρόταση για συζήτηση και να προτείνετε κάποια εκδήλωση που διοργανώνετε

Διατύπωσε την άποψή σου στα εξής θέματα:

Αυτοδιοίκηση και ανασύσταση - Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται σήμερα να διαδραματίσει ένα διττό ρόλο: από τη μία πλευρά να γίνει φορέας των κοινωνικών και παραγωγικών αλλαγών, δεδομένου ότι οι ευκαιρίες ανάπτυξης παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυναμική στις τοπικές κοινωνίες. Από την άλλη πλευρά να αποτελέσει το πεδίο συζήτησης της αναμόρφωσης θεσμών και λειτουργίας της διοίκησης, δεδομένου ότι η τοπική διοίκηση βρίσκεται εξ’ορισμού σε μεγαλύτερη εγγύτητα με τους πολίτες. Ποιες επιλογές μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια τέτοια εξέλιξη; Ποιες επιλογές επιβάλλεται να υιοθετηθούν στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγγυηθεί το σύγχρονο κράτος; Ποια προβλήματα της Αυτοδιοίκησης των δύο βαθμών έχουν προτεραιότητα με μια τέτοια οπτική; Σε ποια τοπικά προβλήματα οι λύσεις θα αποτελέσουν τις βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφορά από το τοπικό στο γενικό; Αυτά είναι κάποια από τα λίγα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Δίκτυα κοινωνικού εθελοντισμού - Αν είχαμε μια τράπεζα ελεύθερου χρόνου σε κάθε δήμο και μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε εκεί όλες τις προσφορές ανθρώπων που θέλουν να θέσουν στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου και του συνανθρώπου τους τις υπηρεσίες, τις όποιες ικανότητες έχουν, από την ικανότητα να φυλάξουν ένα παιδί μέχρι την ικανότητα να περιποιηθούν ένα μοναχικό ηλικιωμένο που δεν έχει οικογένεια, από την ικανότητα να φτιάξουν ένα πιάτο φαγητό, μέχρι την ικανότητα να δώσουν μαθήματα πληροφορικής σε νέα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ένα ειδικό σχολείο, αντιλαμβάνεστε ότι θα είχαμε δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο. Θεωρείτε πως αυτό είναι εφικτό σήμερα και με ποιον τρόπο μπορεί να ξεκινήσει και να λειτουργήσει ουσιαστικά;

Πως θα οργανωθούν τα δίκτυα σε τοπικό επίπεδο;

Ποια δίκτυα κοινωνικού εθελοντισμού θα προτείνατε; Και εσύ προσωπικά, σε ποια δίκτυα θα ήθελες να συμμετάσχεις;

Η άποψή σου, πολιτική μας πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.