Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μήνυση του Δ.Δίου-Ολύμπου εναντίον συκοφάντη για το λατομείο της ΔΕΑΔΟ


Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ «TOSOH ΕΛΛΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΞΙΚΟ & ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑ «ΑΡΠΑΞΑΝΕ» 

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.
 
Μήνυση κατατέθηκε εναντίον προσώπου που απέστειλε δελτίο τύπου σε τοπικά αλλά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης εκτοξεύοντας συκοφαντικές κατηγορίες για το υλικό που πρόκειται να εναποτεθεί στο αμμορυχείο τού Λιτοχώρου αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις επτά αρμοδίων υπηρεσιών, επιτροπών και φορέων.
Συγκεκριμένα, στο εν λόγω δελτίο τύπου ο αρθρογράφος ισχυρίστηκε ότι το υλικό που πρόκειται να εναποτεθεί στο αμμορυχείο τής δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.), στο Λιτόχωρο, είναι δήθεν τοξικό ενώ άφησε ευθέως αιχμές και για δήθεν χρηματισμούς.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Η ανακοίνωση για τη μήνυση που κατατέθηκε, έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μην επιδεικνύει καμία ανοχή σε συκοφάντες αλλά να στέλνει στη Δικαιοσύνη οποιονδήποτε συκοφαντεί τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την ίδια την περιοχή και τα συμφέροντά της.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο κ. Παπαθανασίου στη συνεδρίαση, κατατέθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο μήνυση εναντίον συγκεκριμένου προσώπου ο οποίος τώρα θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξει ενώπιον του Δικαστηρίου ότι αυτό το υλικό είναι δήθεν τοξικό και επικίνδυνο για την περιοχή καθώς επίσης θα πρέπει να αποδείξει ότι δήθεν κάποιοι τα «αρπάξανε».
Συνεχίζοντας την ενημέρωσή του ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κάνοντας αυτούς τούς ισχυρισμούς πλήττει και τις υπηρεσίες που αποφάνθηκαν ότι το υλικό μπορεί να εναποτεθεί, πλήττει και δυσφημίζει όμως και την περιοχή τού Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου. Τόνισε δε ότι για το ίδιο θέμα πρόκειται να εκδώσει ανακοίνωση και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σημείωσε ότι αρμόδια πρόσωπα που συμμετείχαν σε επιτροπές κλπ, θα είναι μάρτυρες σαυτή τη δικαστική διαδικασία.
«Αν λοιπόν κάποιοι έχουν αμφιβολίες για τις δημόσιες υπηρεσίες, ας βγουν να το πουν ότι δηλαδή υπάρχουν υπηρεσίες που οι υπάλληλοι τα έχουν αρπάξει, διότι αυτό ισχυρίστηκε αυτός ο οποίος μηνύθηκε», είπε ο κ. Παπαθανασίου.
Πάντως, στην αρχή τής τοποθέτησής του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, αναρωτήθηκε μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι το εργοστάσιο και το υλικό αλλά ο ίδιος ο Γιώργος Παπαθανασίου. Υπονόησε δηλαδή ότι ο «πόλεμος» που γίνεται, δεν γίνεται επειδή υπάρχει τάχα κάποιο θέμα αλλά γίνεται μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν προσωπικά με τον ίδιο (ο «πόλεμος» για το λατομείο, άλλωστε, πάνω σε διάφορα θέματα, υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια).
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Μιλώντας ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου προς το δημοτικό συμβούλιο για την επιλογή τού χώρου εναπόθεσης του υλικού εξήγησε ότι δύο είναι πλέον  οι εγκεκριμένοι και κατάλληλοι χώροι στη Μακεδονία για εναπόθεση του  υλικού,  του Λιτοχώρου και της Κοζάνης. Επιλέχθηκε δε από τους υπευθύνους τού εργοστασίου να εναποτεθεί το υλικό στο Λιτόχωρο, επειδή είναι πιο κοντά στο εργοστάσιο που «παράγει» αυτό το υλικό.
Ανέφερε ακόμη ότι στο εργοστάσιο αυτό, που λειτουργεί επί 36 χρόνια στην Ελλάδα, εργάζονται 280 εργαζόμενοι. Σύμφωνα δε με επιστολή των ίδιων των εργαζομένων προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου, το υλικό έχει συσσωρευτεί στο προαύλιο του εργοστασίου και πρέπει να εναποτεθεί σε εγκεκριμένο χώρο, ώστε να μπορέσει αυτό το εργοστάσιο να αναπτυχθεί.
Εάν όμως δεν προχωρήσει αυτή η υπόθεση εναπόθεσης του υλικού, είτε στο Λιτόχωρο, είτε στην Κοζάνη, τότε μπορεί να κλείσει ακόμη μια επιχείρηση από την Ελλάδα και να πάει αλλού, με όποιες συνέπειες προκληθούν από αυτό το κλείσιμο (απόλυση 280 εργαζομένων, έλλειψη παραγωγής – ανάπτυξης κλπ στη Μακεδονία και στη χώρα).
Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΚΑΛΩ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
Κλείνοντας το θέμα ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΑΔΟ ζήτησε από εκπροσώπους επιτροπής (που αντιτίθεται στην εναπόθεση υλικού) να μεταβεί κάποιος ή κάποιοι στις εγκαταστάσεις τού εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, να παραστούν στην εκ νέου λήψη δειγμάτων και να συμμετέχουν στη μεταφορά των δειγμάτων σε εγκεκριμένο εργαστήριο, ώστε να γίνουν οι χημικές αναλύσεις, όμως δεν παραβρέθηκε κανένας.


Και πρόσθεσε λέγοντας: «Αυτή η σειρά των δειγμάτων είναι ακόμη και σήμερα στη διάθεση του δήμου προκειμένου να σταλεί στο ΙΓΜΕ για να έχουμε μια ακόμη άποψη αφού κάποιοι δεν αρκούνται με τις αντίστοιχες μελέτες του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη μια σειρά δειγμάτων έχουν ληφθεί και έχουν σταλθεί σε εγκεκριμένο εργαστήριο της Αθήνας, εργαστήριο που επέλεξε το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εξειδικευμένο. Τα δείγματα εξετάστηκαν και αναλύθηκαν και από αρμόδιο πρόσωπο – επιστήμονα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος και αποφάνθηκε ότι το υλικό είναι μη επικίνδυνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.