Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Δυστυχώς, μία από τα ίδια». Δεν καλούνται και πάλι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του «Μετώπου Ανάπτυξης» σε συσκέψεις της Αντιπεριφέρειας Πιερίας



Φαίνεται πως η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου έχει αποφασίσει να αναλάβει προσωπικά την αντιμετώπιση θεμάτων της Πιερίας, αρκούμενη στη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας και του προέδρου του Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Σωστά κάνει και συνεργάζεται με το Επιμελητήριο, λησμονεί όμως ότι υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι που έχουν εκλεγεί μάλιστα από όλους τους πολίτες της Πιερίας.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή της κ. Αντιπεριφερειάρχη, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, να μη καλεί στις δημόσιες τουλάχιστον συσκέψεις τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης του «Μετώπου Ανάπτυξης», οι οποία κατά τα άλλα καλούνται να ψηφίσουν τα θέματα στης Πιερίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Tη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, στο Επιμελητήριο, την πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων από τα ΜΜΕ, όπως και την πρόσφατη σύσκεψη με αγροτικούς φορείς για το ιπποφαές.    
Η  πρακτική αυτή της κ. Μαυρίδου έχει ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή αρκετών θεσμικών εκπροσώπων στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της. Αυτό φαίνεται από την απουσία των βουλευτών, των δημάρχων και άλλων φορέων. Στο τέλος, εάν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μείνει μόνη της με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.
Η δεύτερη επισήμανσή μας είναι η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, χωρίς αυτά να έχουν μία συνέχεια, να καταλήγουν σ’ ένα συγκεκριμένο σχέδιο, να προωθούνται ως ενιαία πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στα αρμόδια Υπουργεία ή άλλους αντίστοιχους φορείς της Πολιτείας.
Στη προχθεσινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο ανακυκλώθηκαν και πάλι τα ίδια θέματα. Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, με τις τοποθετήσεις του, έδειξε και πάλι την άγνοιά του για τα θέματα της Πιερίας, μίλησε με ευχολόγια και αναθεματισμούς, χωρίς να προτείνει ή να ανακοινώσει κάποιες πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μετά απ’ όλα αυτά,  ως παράταξη δηλώνουμε, πως θα πάψουμε στο εξής να «ικετεύουμε» για να μας καλεί η κα Αντιπεριφερειάρχης στις συσκέψεις που διοργανώνει. Θα απέχουμε και δε θα δεχτούμε να αποτελούμε το κερασάκι στην τούρτα, όταν αυτή και οι συνεργάτες της το επιθυμούν και το κρίνουν σκόπιμο. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες να αναδείξουμε, ως παράταξη, τις θέσεις μας για τα προβλήματα της Πιερίας και θα επιδιώξουμε την προώθησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους αντίστοιχους φορείς της Πολιτείας.
Η εμμονή μας για συνεργασία και κοινή πορεία, φαίνεται πως δεν είναι αρεστή και δυστυχώς δε γίνεται αποδεκτή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.