Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝ.Π.Ε ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 14 ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΕΔΡΕΣ.



Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης «Ελλάδα των Περιφερειών»,
στην οποία συμμετείχε και το «Μέτωπο Ανάπτυξης»


Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Δ.Σ. στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Συμμετείχαν 250 αντιπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Νικήτρια των εκλογών αναδείχθηκε η παράταξη «Ελλάδα των Περιφερειών», που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 130 ψήφους, που αντιστοιχούν σε 6 έδρες από τις 72 που αντιστοιχούν στις επτά παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές.
Να σημειωθεί ότι οι έδρες στο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. είναι 25. Τις 13 από αυτές καταλαμβάνουν αυτοδικαίως οι Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών.
Από αυτούς, οι 8 πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, επομένως η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται με 14 αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. Η παράταξη που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, «Συμμαχία των Περιφερειών», έλαβε 88 ψήφους και καταλαμβάνει 4 έδρες, ενώ με τους 5 Περιφερειάρχες που πρόσκεινται στο χώρο της εκπροσωπείται στο Δ.Σ. με 9 αντιπροσώπους. Τις υπόλοιπες 2 έδρες, καταλαμβάνουν 1 η «Λαϊκή Συσπείρωση» που έλαβε 15 ψήφους και υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ και 1 η «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» που έλαβε 8 ψήφους και υποστηρίχθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι παρατάξεις «Αριστερή Συνεργασία» που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΝ, η «Οικολογία Αυτοδιοίκηση» που υποστηρίχθηκε από τους Οικολόγους και το «Άρμα Πολιτών» που υποστηρίχθηκε από το αντίστοιχο κόμμα δεν κατέλαβαν καμιά έδρα.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οι είκοσι πέντε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συνέρχονται στην πρώτη συνεδρίαση για να συγκροτηθούν σε σώμα. Σίγουρος πρόεδρος θεωρείται ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής.
Από το «Μέτωπο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας» έχει εκλεγεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πασχαλίδης και θεωρείται επίσης σίγουρη η συμμετοχή του σε κάποια από τις θέσεις της εκτελεστικής γραμματείας.
Να σημειωθεί πως στο εκλογικό συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε., από την Πιερία συμμετείχαν και ψήφισαν η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου που συμμετείχε αυτοδικαίως και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης της παράταξης Ψωμιάδη και Γρηγόρης Παπαχρήστος της παράταξης Μπόλαρη, οι οποίοι εκλέχτηκαν από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.