Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, προς τον υπουργό 1. Υγείας και 2.Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων




ΘΕΜΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 
ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Κύριοι Υπουργοί,
Με απόφασή του Δ.Σ. του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) (456/31-8-2011-θέμα 31) δεν γίνεται δεκτές αιτήσεις νέων ιατρών που επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση παροχής ιατρικών υπηρεσιών με τον Οργανισμό από 6 Σεπτεμβρίου 2011. Να σημειωθεί ότι το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε από τον ΟΠΑΔ στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις τοπικές υπηρεσίες ΥΠΑΔ (Οικ.22648/5-9-2011).
Δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το σκεπτικό της απόφασης αυτής που αιφνιδιαστικά πάρθηκε από το Δ.Σ. και ως εκ τούτου πλήττει τους νέους ιατρούς αφού τους αποκλείει από το δικαίωμα και τη δυνατότητα εξέτασης και συνταγογράφησης ασφαλισμένων του Δημοσίου.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, υποβλήθηκαν αιτήσεις από νέους ιατρούς, που προχώρησαν στην ίδρυση και λειτουργία των ιατρείων τους και έχουν προμηθευτεί τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΔ προχωρά κανονικά σε ανανεώσεις συμβάσεων με γιατρούς που είχαν και παλαιότερα σύμβαση με τον Οργανισμό.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Για ποιο λόγο κρίθηκε απαραίτητη η αιφνιδιαστική απόφαση μη υπογραφής συμβάσεων με νέους ιατρούς από τον ΟΠΑΔ;
-Τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο στην κατεύθυνση άρσης της άδικης αυτής μεταχείρισης σε βάρος των νέων ιατρών που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους μετά την λήξη της μηδαμινής ουσιαστικά προθεσμίας που έδωσε ο ΟΠΑΔ (από 31 Αυγούστου που πάρθηκε η απόφαση που κοινοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και ενώ η προθεσμία έληγε μια μόλις ημέρα μετά).

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.