Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.


Αλλάζουμε την Ελλάδα
72 εκ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις
Το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους», έχει συνολικό προϋπολογισμό 72 εκ ευρώ, με 100% δημόσια χρηματοδότηση –χωρίς να απαιτείται δηλαδή ιδιωτική συμμετοχή-, και στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων από 1.000 νέων επιχειρήσεων, στην ενίσχυση υφισταμένων και των εργαζομένων τους και στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας. Κάθε επιλέξιμη επιχείρηση μπορεί να ενισχυθεί με ποσό έως και 35.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...
Ξέρετε ότι...
Η Ελλάδα ανέβηκε 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη «Starting a business»;
Διαβάστε περισσότερα
«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»: το αυξημένο ενδιαφέρον παρατείνει την περίοδο υποβολής προτάσεων
Το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως μοχλού για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής επενδυτικών σχεδίων ορίζεται η Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011.
Διαβάστε περισσότερα...
Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων
Περισσότερες από 300 προτάσεις έχουν υποβληθεί στην ΕΠΠΕΡΑΑ από Δήμους όλων των Περιφερειών της χώρας, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το Υπουργείο Παιδείας. Οι προτάσεις αξιολογούνται και όσες επιλεγούν θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στις αρχές του 2012. Στόχος η αναβάθμιση της ενεργειακής κατάστασης των σχολικών κτιρίων, με περιορισμό των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό και ζεστό νερό.
Διαβάστε περισσότερα...
Αξιοποίηση δημόσιων μεταλλευτικών χώρων
Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται οι τρεις Διεθνείς Πλειοδοτικοί Διαγωνισμοί για την αξιοποίηση Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων, στους οποίους έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα Χρυσ&omicro n;ύ, Χαλκού, Μολύβδου, Ψευδαργύρου, Αργύρου, Αντιμονίτη, καθώς και άλλων Μετάλλων. Η συνολική αξία των εκτιμώμενων απολήψιμων κοιτασμάτων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των δυναμικών αποθεμάτων φτάνει στα 10 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...
Διαχείριση υδατικών πόρων: ζωτικής σημασίας για την ποιότητα και ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούμε
Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας. Με την κατάρτιση αυτών των Σχεδίων ολοκληρώνεται η εφαρμογή των απαιτήσεων για το πλαίσιο στον τομέα της πολιτικής των υδάτων. Τα Σχέδια Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής έχουν ζωτική σημασία για την ποιότητα και την ποσότητα των υδατικών πόρων, συμβάλλοντας στον προγραμματισμό των χρήσεων νερού και στην αειφόρο ανάπτυξη. Παράλληλα, προγραμματίζονται οι χρήσεις νερού για την άρδευση, την ύδρευση, την ενέργεια και την επαγγελματική χρήση (βιοτεχνία, βιομηχανία).
Διαβάστε περισσότερα...  
O Πρωθυπουργός την εβδομάδα που πέρασε
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον ΠτΔ, Κάρολο Παπούλια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Την Τρίτη απηύθυνε ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ακολούθησαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς - με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, την Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου δόθηκε η εθνική γραμμή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.