Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ


Αλλάζουμε την Ελλάδα
6 δράσεις και το ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
Οι 6 δράσεις που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:
1. Προσαρμογή των υφιστάμενων προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ και JEREMIE (μέσω του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου-EIF) στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς (πχ δυνατότητα επιλογής κεφαλαίου κίνησης για τις επιχειρήσεις, κλπ)
2. Δημιουργία εγγυοδοτικού Ταμείου για επιχειρήσεις ύψους 500 εκ € από το ΕΣΠΑ, κεφάλαιο το οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα τριπλασιάσει, που στοχεύει στην παροχή δανείω&n u; 2 δισ.€ από την EIB προς τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να χρηματοδοτήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.
3. Δημιουργία Ταμείου Εγγυήσεων (Guarantee Fund) 1,5 δις € από πόρους του ΕΣΠΑ, το οποίο θα δοθεί στην ΕΙΒ και το οποίο η EIB θα τριπλασιάσει, προκειμένου αυτή να προσφέρει μέσω των ελληνικών Τραπεζών, χρηματοδοτικές διευκολύνσεις συνολικού ύψους 6 δις ευρώ για την κατασκευή δημοσίων έργων και τη στήριξη των μεγάλων επενδυτικών επιλογών της χώρας.
4. Σε στενή συνεργασία με τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη, που έχουν ισχυρή επιχειρηματική παρουσία στην Ελλάδα, θα διευκολυνθεί η δημιουργία πιστωτικών γραμμών για τις επιχειρήσεις τους μέσ&a lpha; στην ελληνική οικονομία.
5. Μεσοπρόθεσμα υπάρχουν τεχνικές συζητήσεις με σκοπό τη διαδικασία δημιουργίας μιας Επενδυτικής / προωθητικής Τράπεζας στην Ελλάδα
6. Δημιουργία Ταμείου για ΜΜΕ ύψους 500 εκ. € μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτείται και κεφάλαιο κίνησης.
Ως προς την υλοποίηση του ΕΣΠΑ: από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, οι εντάξεις έργων έφτασαν στο 88,53% (9 φορές παραπάνω), συμβασιοποιήθηκε το 51,56% (9 φορές περισσότερο) και υλοποιήθηκε το 23,96% (9 περίπου φορές περισσότερο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2009)
Διαβάστε περισσότερα...
Ξέρετε ότι...
Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις εισηγήσεις του Πρωθυπουργού στα Υπουργικά Συμβούλια εδώ;
Πρώην ξενοδοχείο στην Ομόνοια μετατρέπεται σε φοιτητικές – νεανικές κατοικίες
Το πρώην ξενοδοχείο «La Mirage» που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να λειτουργήσει ως φοιτητικές – νεανικές εστίες. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του προγράμματος δράσεων του ΥΠΕΚΑ που αφορούν στην αναζωογόνηση της Αθήνας και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Το κτήριο θα παρέχει όλες τις βασικές εξυπηρετήσεις με ελκυστικό ενοίκιο (200 ευρώ το μήνα), υψηλή ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο. Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.
Διαβάστε περισσότερα...
Ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας «ΕΥΔΟΞΟΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012
Από τη Δευτέρα 24/10/2011, η λειτουργία της υπηρεσίας «ΕΥΔΟΞΟΣ», για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, είναι σε εφαρμογή. Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα λειτουργίας του «ΕΥΔΟΞΟΣ», υποβλήθηκαν 13.951 δηλώσεις φοιτητών για παροχή συγγραμμάτων, οι οποίες αφορούσαν 77.017 βιβλία. Την ίδια μέρα 1.756 φοιτητές παρέλαβαν πάνω από 4.400 βιβλία.
Διαβάστε περισσότερα...
Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 15512 του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Σε πλήρη λειτουργία είναι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών. Πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 20/04/2010 έως 21/10/2011 η γραμμή δέχθηκε 1.379 τηλεφωνικές καταγγελίες. Όλες οι καταγγελίες διαβιβάζονται στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ή στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, ελέγχονται, και σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
Συγχώνευση τριών φορέων Υπουργείου Παιδείας για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον πολίτη με το μικρότερο κόστος
Με κριτήριο τη συγκέντρωση δυνάμεων για τη δημιουργία ενός ισχυρού πυλώνα με στόχο την υλοποίηση των πολιτικών του Υπουργείου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική και στην Πιστοποίηση Δομών και Προσόντων, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε συγχωνεύσεις τριών φορέων που εκτός των άλλων, επιτυγχάνουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Ο νέος ενιαίος φορέας, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), αναμένεται να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της εκπαίδευσης και της απασχόλησης.
Διαβάστε περισσότερα...
Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 260.000 σε τρεις τράπεζες για παρακράτηση μισθών από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», επέβαλε στις τράπεζες EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αντίστοιχα πρόστιμα, εφόσον προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτούς. Οι παραπάνω τράπεζες προέβαιναν στην μονομερή ανάληψη (μέρους ή όλου) του μισθού ή της σύνταξης για τον συμψηφισμό απαιτήσεών τους που διατηρούσαν προς τους κατόχους των λογαριασμών με βάση σχετικούς γενικούς όρους («ψιλά γράμματα») που εμπεριέχονταν στις δανειακές συμβάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...  
O Πρωθυπουργός την εβδομάδα που πέρασε
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, την Κυριακή 23/10 βρισκόταν στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωζώνης για το ζήτημα της Ελλάδας. Την Τρίτη 25/10 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Τετάρτη, 26/10 παρευρέθη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Την Πέμπτη έδωσε Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της συμφωνία& sigmaf; που οριστηκοποιήθηκε πολύ νωρίς τα ξημερώματα της ίδιας μέρας. Στη συνέχεια, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για το ίδιο ζήτημα. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε με διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, μιλώντας για τις προοπτικές που ανοίγει στη χώρα μας η νέα συμφωνία. Επίσης, ανακοίνωσ&eps ilon; το μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι και σήμερα όπως και τότε δίνουμε τον δικό μας μεγάλο αγώνα, απορρίπτοντας τις εύκολες επιλογές. Την Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου, παρέστη στη Δοξολογία του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου, όπου και έκανε δήλωση.
government.gov.gr      |     primeminister.gov.gr      |     ekprosopos.gov.gr
Λάβατε αυτό το e-mail επειδή έχετε εγγραφεί στη λίστα του επίσημου ιστότοπου της Ελληνικής Κυβέρνησης. Εάν δε θέλετε να λαμβάνετε πλέον e-mail από το government.gov.gr πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.