Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Δίου Ολύμπου(Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου) 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στα παιδιά!

Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Δίου Ολύμπου
(Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου)

50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στα παιδιά!Ιδρύθηκε το 1969 με την επωνυμία «Εθνικός Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου» και μετά το 1981 επονομάστηκε σε «Κρατικός Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου». Το 1995 έγινε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λιτοχώρου με την επωνυμία «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου» και το 2011 απετέλεσε υπηρεσία του Δήμου με την επωνυμία «Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Δίου Ολύμπου».
Στα 50 χρόνια λειτουργίας του υπήρξε μια διάπλατη αγκαλιά για τα παιδιά στο πρώτο πέταγμά τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, προσφέροντας υψηλή ποιότητα αγωγής και διαπαιδαγώγησης, καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα,αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις, ποικίλες δράσεις φιλαναγνωσίας και κυρίως αγάπη, και δημιουργικές ευκαιρίες για την ολόπλευρη συναισθηματική, νοητική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.
Με το άγρυπνο ενδιαφέρον της Διεύθυνσης του Σταθμού, την αγαστή συνεργασία του Δήμου και των Συλλόγων γονέων ο χώρος εξοπλίστηκε κατά καιρούς  με υπέροχες γωνιές δραστηριοτήτων, χρωματισμένες με παραστάσεις από το παλιό αναγνωστικό, θεατρική σκηνή, βιβλιοθήκη για τον δανεισμό βιβλίων στα παιδιά,λειτουργικά έπιπλα για τις ανάγκες διδασκαλίας και ποικίλο παιδαγωγικό υλικό.
Φέτος, είχε την ιδιαίτερη χαρά να ενταχτεί στο πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» του Ομίλου Fourlisτης ΙΚΕΑ καιμε την ευγενική τους χορηγία να ανακαινιστούν οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου, αφού πρώτα βάφτηκαν με την συνδρομή του Δήμου και τη φιλότιμη εργασία των υπαλλήλων του. Κατόπιν με ενδιαφέρον και  μεράκι τεχνικοί και διακοσμητές της Εταιρείας σε συνεργασία με το παιδαγωγικό προσωπικό - που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την προετοιμασία του χώρου- , συνέβαλαν σε ένα άρτιο μοναδικό αποτέλεσμα!
Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Δίου Ολύμπου περιμένει πλέον τον Σεπτέμβριο τα παιδιά να τους προσφέρει και πάλι πολύτιμες παιδαγωγικές εμπειρίες και γνώσεις στα πρώτα σημαντικά χρόνια της ζωής τους μέσα στον πανέμορφο λειτουργικό ανακαινισμένο του χώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.