Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ !!!


Δήμος Δίου - Ολύμπου
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Ιω. Δημόπουλος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ !!!



Λιτόχωρο, 29 Οκτωβρίου 2013.-
Είμαστε κι εμείς εδώ, καλέ μας Περιφερειάρχη.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στις ρίζες του Ολύμπου, με 50 χιλιόμετρα χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανη θάλασσα.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στα ιερά χώματα του Δίου και των Λειβήθρων, του Ελικώνα, του Βαφύρα, του Ενιπέα και του Συ.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στον τόπο που ατενίζει όλη η πλάση το μαγεμένο Κάστρο της.
Είμαστε κι εμείς εδώ, θεματοφύλακες της μυθολογίας, της Μακεδονίας και της ελληνικής ιστορίας.
Είμαστε κι εμείς εδώ, μας ευλογεί ο Άγιος Διονύσιος, η Αγία Κόρη και ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος.
Είμαστε κι εμείς εδώ, απόγονοι του Ευάγγελου Κοροβάγκου, που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και οραματίστηκε τη Μεγάλη Ελλάδα.

Η γη μας «κατέκτησε» το Ρήγα Φεραίο, το Βασίλειο Ιθακήσιο, τον αειθαλή Εμμανουήλ Κριαρά και τόσους άλλους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Η γη μας έγινε φάρος αρχαιολογικού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, ορειβατικού τουρισμού, αγροτουρισμού και, ασφαλώς, καλοκαιρινού τουρισμού.

Στη γη μας αναγεννήθηκε, με το μόχθο και το μεράκι των κατοίκων της, ο Παλιός Παντελεήμονας, η Άνω Σκοτίνα, η Πούρλια και η Φτέρη, που έχουν μετατραπεί σε διάσημους παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ «διψούν» να ξαναστηθούν η Παλιά Λεπτοκαρυά και η Παλιά Βροντού.
Η γη μας κατέχει την αυθεντική συνταγή για την αναβίωση της Αρχαίας Τραγωδίας στο φυσικό της χώρο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο χιλιάδες φιλοθεάμονες απ’ όλο τον κόσμο και με άλλες ποικίλες παραστάσεις.

Νέα Έφεσος, Κονταριώτισσα, Άγιος Σπυρίδων, Βροντού, Καρίτσα και Δίον, συνθέτουν τον πιο εύφορο κάμπο στην Ελλάδα, ενώ η θάλασσά μας, χαρακτηρισμένη «αλιευτικό καταφύγιο», προσφέρει τα ποιοτικότερα αλιεύματα.

Την αίγλη του Ολύμπου ζήλεψαν οι Αμερικανοί, και «βάφτισαν» με το ίδιο όνομα το βουνό της Πολιτείας Ουάσιγκτον και το γαλανό του Πλαταμώνα οι Σαρδήνιοι ονομάζοντας έτσι την ομορφότερη ακρογιαλιά τους…
Το Κάστρο μας προβλήθηκε ως κορυφαίος προορισμός στη διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα, με την ονομασία Meet the World in Greece και εμπνευστή το φωτογράφο Άρη Καλογερόπουλο.

Η ανακάλυψη της Ακρόπολης των Λειβήθρων, ζωντάνεψε παγκόσμια το μύθο του Ορφέα. Και η αρχαιολογική σκαπάνη δε στάματα εκεί…

Περισσότερες από 2.000 ποιοτικές τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καταφύγια, ενοικιαζόμενα, εστιατόρια, μπαράκια κλπ προβάλλουν τη Μακεδονία μας και φιλοξενούν τους επισκέπτες στα 20.000 περίπου κρεββάτια, στη «υπό την επίβλεψη» του Ξένιου Δία στην προσπάθειά τους να αντισταθούν στη δίνη της οικονομικής ύφεσης. Το Κράτος όχι απλά είναι απόν, αλλά πολλές φορές είναι αντίπαλος…

Δεν προβαίνουμε σε διάβημα διαμαρτυρίας. Σας γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι οι προθέσεις σας κ. Περιφερειάρχα είναι θετικές. Προλαβαίνετε να διορθώστε το λάθος…
Είμαστε κι εμείς εδώ!

Πολύ Μακεδόνες
Very Macedonian
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.