Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ



ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Εμπλοκή στη διαδικασία


«Μάχη» ψήφο με ψήφο αναμένεται να δώσουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης (υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ) και ο δήμαρχοςΑμπελοκήπων-ΜενεμένηςΛάζαρος Κυρίζογλου(υποστηριζόμενος από ΝΔ) στις εκλογές για το δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚ), με την κάθε απώλεια να μετράει.
Στη διαδικασία έχει παρουσιαστεί εμπλοκή, καθώς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με το δικαίωμα ψήφου του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, ο οποίος αντικαθιστά τον εν αργία εκλεγμένο δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου.
Η παράταξη του Λάζαρου Κυρίζογλου ισχυρίζεται ότι πουθενά δεν υπάρχει διάταξη στο ΠΔ για τις εκλογές στις ΠΕΔ, που να ορίζει ότι μπορεί να ψηφίσει ο αναπληρωτής δήμαρχος. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λαϊκή Συσπείρωση.
Από την αντίθετη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να ψηφίσει ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κανονικά, καθώς το προβλέπει η ΚΕΔΚΕ.
Αυτή η εμπλοκή έχει καθυστερήσει την όλη διαδικασία, με τα πνεύματα να αρχίσουν να οξύνονται καθώς η ψηφοφορία είναι θρίλερ και η κάθε ψήφος μετράει.
Από την πλευρά του, ο επιβλέπων τη διαδικασία και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Λάζαρο Κυρίζογλου για παρέμβαση στις εκλογές, αφού σημείωσε ότι «αν θέλετε να καθίσουμε εδώ μέχρι το βράδυ· εγώ είμαι στο σπίτι μου, εσείς είστε από μακριά», πρότεινε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.
Εκλέκτορες ΠΔΕΚΜ

Οι εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι συνολικά 200. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ θα απαρτίζουν 25 μέλη. Τα μέλη αυτά θα ψηφίσουν για τον πρόεδρο της ΠΕΔ.

Δανιηλίδης VS Κυρίζουγλου
Τα ψηφοδέλτια που ζητούν εκπροσώπηση στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είναι τέσσερα.
Σίμος Δανιηλίδης ΠΑΣΟΚ
Λάζαρος Κυρίζογλου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μιχάλης Κωνσταντινίδης ΚΚΕ
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.