Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΣΕ: Στο πλευρό των Εξαγωγέων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλιας



ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 
ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ύστερα από σχετική του πρόσκληση, είχε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Κατά τη διάρκεια της μίας ώρας συνάντησης, που διεξήχθη σε εξαιρετικά εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών και όλες τις εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, ενώ απέστειλε μήνυμα εμψύχωσης στους Έλληνες εξαγωγείς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε το θαυμασμό του για τις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και συνεχάρη τους Έλληνες εξαγωγείς «για το κουράγιο και το πείσμα τους σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα». Παράλληλα, έδειξε το ενδιαφέρον του για κάθε ένα κλάδο επιχειρήσεων, που εκπροσωπείται στη διοίκηση της Κεντρικής Εξαγωγικής Οργάνωσης της χώρας και κατέγραψε τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις σήμερα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Παπούλιας για το Πρόγραμμα GO INTERNATIONAL, που υλοποιούν ο ΠΣΕ, ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΚ και η Eurobank EFG, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και την επικείμενη Πολυκλαδική Επιχειρηματική Αποστολή που θα λάβει χώρα στις 24 & 25 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου 120 Έλληνες εξαγωγείς θα συναντηθούν με 200 περίπου ξένους αγοραστές από 7 χώρες (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Ρωσία).
Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεύθυνε κάλεσμα εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις και συμμετοχής τους στις Επιχειρηματικές Αποστολές, των οποίων και ο ίδιος ηγείται σε σημαντικές αγορές-στόχους για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.
Παράλληλα, ενημερώθηκε από το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΕ για τις προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για τη στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από τα Προγράμματα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα» και «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ», καθώς και για την άρση των αντικινήτρων στην εξαγωγική δραστηριότητα, με τον Πρόεδρο να απαντά ότι «είναι σαφές πως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχουν εμπόδια στις εξαγωγές».
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη «η σημερινή συνάντηση μας προσθέτει αισιοδοξία, αλλά και περαιτέρω θέληση για ισχυρότερη ελληνική παρουσία στην παγκόσμια αγορά. Τα θερμά λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενός ανθρώπου με μακρά πείρα στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, μας γέμισαν κουράγιο και μας εμψύχωσαν για τη συνέχεια. Όπως είπε και ο ίδιος, «τα δύσκολα θα περάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.