Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στη Βιωματική Εκδήλωση: Ελεύθερη Πρόσβαση – Ελευθερία για να Ζω‘’








Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Βιωματική Εκδήλωση με θέμα «Ελεύθερη Πρόσβαση – Ελευθερία για να Ζω».
Οι φορείς που διοργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση, ήταν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατερίνης, ο Δήμος Κατερίνης, το Κέντρο Στήριξης ΑμεΑ «Στηρίζω», το Παράρτημα της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών στην Πιερία «Ολυμπιάδες» και η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας.
Ο βασικός στόχος της εκδήλωσης, ήταν μέσα από ένα βιωματικό τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας, καθώς και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν, το πόσο διαφορετικά βλέπουν, αντιλαμβάνονται και βιώνουν τον κόσμο οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία.
Η τεχνική του λευκού μπαστουνιού με κλειστά μάτια, η χρήση αναπηρικών αμαξιδίων και ειδικά εξοπλισμένων ποδηλάτων πρόσφερε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να αποκτήσουν ενσυναίσθηση, να αναλογιστούν τις δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι με νοητική, κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία, αλλά και να σκεφτούν τρόπους, με τους οποίους θα διευκολυνθεί η διαβίωση και η καθημερινότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να τονιστεί πως οι συνθήκες κυκλοφορίας και η ελεύθερη μετακίνηση απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε, να σεβαστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, και να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο εύκολη, προσβάσιμη και αξιοπρεπή την καθημερινότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.