Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ






Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) ο διεθνούς φήμης Πιεριέας Διευθυντής Ορχήστρας, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης και τον καλλιτεχνικό σύμβουλο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας εν όψει του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018. 

Παράλληλα στον διαπρεπή μουσικό, γνωστοποιήθηκε η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, με την οποία ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης θα αποτελεί το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ, θεσμός που θεσπίστηκε την απελθούσα χρονιά με πρώτο τιμώμενο πρόσωπο ευρείας αποδοχής και σημαντικού έργου, τον καθηγητή αρχαιολογίας, Δημήτριο Παντερμαλή. 

Υποδεχόμενος τον κ. Συμεωνίδη, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: «Αγαπητέ Βλαδίμηρε. Καμαρώνουμε για έναν ακόμα συντοπίτη μας που ξεχωρίζει με το κύρος του στο χώρο της τέχνης. Με ιδιαίτερη χαρά σε τιμούμε. Πέρα από τη συμμετοχή σου σε ρόλο συνδιαμόρφωσης του προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί σου και στον τομέα της συμφωνικής μουσικής που καθιερώνουμε από φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Ελπίζοντας στην αποδοχή της πρόσκλησής μας, σε καλωσορίζουμε στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.» 

Στην αντιφώνησή του ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τιμή στο πρόσωπό του από τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο., τόνισε: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί έναν από τους αξιολογότερους θεσμούς με διεθνή καταξίωση. Αποδέχομαι με χαρά τη πρόταση σας να εντάξουμε στο πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου συναυλία συμφωνικής μουσικής. Διαδικαστικά θα την υλοποιήσουμε είτε με ορχήστρα της τιμώμενης χώρας, της Τσεχίας, είτε με Ελληνική κρατική ορχήστρα, επιλέγοντας εμβληματικά έργα. Γιατί η μουσική αποτελεί καθοριστική βιωματική σχέση με τον άνθρωπο.» 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού, τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Πασχαλούδη και τους Χάιδω Παπαχατζή ( υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων) και Περικλή Χατζηγιάννη ( υπεύθυνο επικοινωνίας), καθώς και τον καλλιτεχνικό σύμβουλο, Γεώργιο Χανδόλια, ο οποίος παρουσίασε και την μέχρι τώρα διαμόρφωση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.
[opb][op19]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.