Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τα νέα της Χορωδίας μας. Συμμετοχή στον εορτασμό της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878


















     Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” με δωδεκαμελή ορχήστρα, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 140 χρόνων από την  Επανάσταση του Ολύμπου, που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, παρουσίασε το ιστορικό-φιλολογικό-μουσικό αφιέρωμα “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”. ΄Ενα αφιέρωμα που με συνοδεία αφηγήσεων και προβολών οπτικοαστικού υλικού, παρουσίασε την ιστορία του έθνους μας από την εποχή του Ρήγα Φεραίου μέχρι τις μέρες μας.
     Στον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Χορωδίας μας Παναγιώτη Χρυσικού, τονίστηκε η αξία της επανάστασης του Ολύμπου το 1878, η οποία αποτελεί συνέχεια των αγώνων του 1821 και της δράσης των δικών μας αρματολών, των Λαζαίων, που έδρασαν στον ΄Ολυμπο και τα Πιέρια, σηματοδοτεί δε την αρχή του σαραντάχρονου Μακεδονικού αγώνα, που κορυφώθηκε από το 1904 μέχρι το 1908.
     Την εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου μας Νίκος Λάππας, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Γερμασόγιας Κύπρου Κυριάκος Ξυδιάς με μέλη του συμβουλίου του, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αικατερίνη Φωτίου-Κλιτσινίκου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
     Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος του Δήμου μας Κώστας Δημόπουλος, που τόνισε πολύ επιγραμματικά τη σημασία της επανάστασης του Ολύμπου και αναφέρθηκε στα μηνύματα της ομιλίας της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κου  Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος παραβρέθηκε στο Λιτόχωρο για την 140ή επέτειο.  Χαιρετισμό επίσης απήυθυνε ο Δήμαρχος της Γερμασόγιας Κυριάκος Ξυδιάς , τονίζοντας τη σπουδαιότητα των κοινών αγώνων Ελλήνων και Κυπρίων διαχρονικά.

     ΄Επαιξαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Γιαγκούσης    φλάουτο
Χρύσα Γιαννικώτσιου        πιάνο
Ηλίας Γκογκίδης               κρουστά
Γεώργιος Γκουτζαμάνης    κλαρινέτο
Ορέστης Κεραμιδιώτης      κιθάρα
Απόστολος Κουτσιμανής    μπουζούκι
Γεώργιος Λολίδης              ηλεκτρικό μπάσο
Φανή Παπαντωνίου           κρουστά
Δήμητρα Παρρή-Νίκα         βιολί
Γεράσιμος Σκληρός            τρομπέτα
Χρήστος Τσίρος                 ντραμς
Μαρίκα Φωτοπούλου          βιολί

     Σολίστ-Τραγούδι
Περικλής Μπονοβόλιας
Νικόλαος Φαρμάκης
Χρύσα Φωτοπούλου
Γεώργιος Χασαμπένης
Ηλεκτρονική υποστήριξη  Αθανάσιος Παπαμιχαήλ
Αφήγηση  Ιωάννης Τσίντσιφας
Διεύθυνση Ευθύμιος Μαυρίδης

                                           Το Δ.Σ.
[opb][op19]    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.