Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με Θέμα «Συμ-βουλεύοντας με τους γονείς» στο Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου






Το ΓΕΛ Λιτοχώρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του  ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας-Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και  η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποίησαν με επιτυχία εσπερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Λιτοχώρου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 6:00 μ.μ με θέμα «Συμ-βουλεύοντας με τους Γονείς». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Δήμου Δίου-Ολύμπου Καλαιτζής Αθανάσιος και πλήθος γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.
Η Διευθύντρια του σχολείου Τσιαργαλή Μεταξία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στο  ρόλο του σχολείου σε ό,τι αφορά το θέμα των εξαρτήσεων καθώς είναι σε θέση να συμβάλλει θετικά τόσο στην πρόληψή τους όσο και στη διαχείριση των επιπτώσεών τους. 
Η Πρόεδρος του Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου, Δαδούλη Ολυμπία χαιρέτισε την πρωτοβουλία και τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο Δρ. Χαράλαμπος Κατόγλου, Ψυχίατρος και Διευθυντής της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του Γ.Ν. Κατερίνης (ΟΚΑΝΑ) ανέδειξε παραστατικά τις συμπεριφορές εξάρτησης αλλά και τις παραμέτρους που τις συνιστούν. Η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, η αποδοχή της εικόνας του εαυτού του εφήβου και η αυτοεκτίμηση ως αγωγός αυτοπροσδιορισμού, οι γονείς ως θετικά πρότυπα, η καταλληλότητα της παρέας συνομηλίκων, η αγάπη ως αντίδοτο αποτέλεσαν αντικείμενα ενημέρωσης και αφορμές για ευρύτερο προβληματισμό.
Ο κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Δρ. Αθανάσιου Χαρίση, Υπεύθυνου  του Σ.Σ.Ν Πιερίας ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της αμφίδρομης σχέσης και συνεργασίας οικογένειας-σχολείου για τη διαχείριση της εφηβείας.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με σκέψεις και ερωτήματα που
διατύπωσαν οι παρευρισκόμενοι ενώ στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν
βεβαιώσεις συμμετοχής (Έγκριση ΥΠΠΕΘ: Φ21/7294/Δ2/17-01-2018).
[opb][op10]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.