Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (Π.Ο.Π.Κ.Σ.) - Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» & Συλλόγων Κρητών από όλη την Ελλάδα στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (Π.Ο.Π.Κ.Σ.), στην οποία ανήκουν τριακόσιοι περίπου σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» και Σύλλογοι Κρητών από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, προκειμένου να τον συγχαρούν για την ανεκτίμητη προσφορά του στην ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και για την ανιδιοτελή προσφορά του στο συνάνθρωπο.

Κατά την επίσκεψη τα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των συλλόγων Κρητών από όλη την Ελλάδα, αφού φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος, συζήτησαν με τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για τα θέματα που απασχολούν τους συλλόγους τους και ο κ. Δ. Πασχάλης δήλωσε την αρωγή και την υποστήριξή του στις προσπάθειές τους για τη διατήρηση και προβολή της κρητικής παράδοσης.

Κατά τη συζήτηση τονίσθηκε η ιδιαίτερη σχέση των Κρητών με τη Μακεδονία από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η ταύτιση στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα μεταξύ των Κρητών και των Μακεδόνων, γεγονός που επιρρωνύει την αρμονική συμπόρευση και συμβολή τους στον ελληνικό πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» κ. Κ. Μανιουδάκης προσκάλεσε ιδιαιτέρως και τιμητικά τον πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη, όπως παραστεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων 1904-1908. Οι Κρήτες ευχαρίστησαν τον πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη με ένα δείγμα της κρητικής παράδοσης υπό τους ήχους της κρητικής λύρας και των μαντινάδων.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κ. Εμμανουήλ Πατεράκης καθώς και τα διοικητικά συμβούλια, πρότειναν όπως πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου παγκόσμιο συνέδριο των απανταχού Κρητών υπό την αιγίδα του Ιδρύματος και όπως υπάρξει επικείμενη συνεργασία στην εκπαίδευση, στην υγεία, στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό.

Τέλος, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για την αρωγή και την επιτυχή προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης της ιστορίας αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας μέσα από καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις που εκπονούνται στο ίδρυμα.












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.