Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις του τοπικού συμβούλου κ. Κολωνιάρη Νικόλαου για το θέμα της καθαριότητας


Προ ολίγων ημερών κοινοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου μια πλημμελής έως παραποιημένη ανακοίνωση, όπου επιχειρείται με ύφος καθαρά απειλητικό η συμμόρφωση των απείθαρχων συνδημοτών μας στο θέμα της καθαριότητας και μάλιστα επιγράφεται ως ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου.

Ώστοσο, ως τοπικός σύμβουλος, οφείλω να αποκαταστήσω κάποια πράγματα που αφορούν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες.  Θέλω αρχικά να εκφράσω την απορία- αγανάκτησή μου από πότε οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί, που αναπτύσσονται στο τοπικό συμβούλιο στο θέμα της καθαριότητας, πρωτοκολλούνται ως αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας. Αν θυμάστε, κύριε Πρόεδρε,  κατά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε πως καλό θα ήταν να αναρτηθεί στο προσεχές διάστημα μια ανακοίνωση προς αγορά κάδων απορριμμάτων από τους συνδημότες μας  και σε περίπτωση που  δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε θα αναλάβει στο μέλλον ο Δήμος να προμηθεύσει με κάδους τους πολίτες ανταποδοτικά. Πότε αναφέρθηκε, κύριε πρόεδρε, πως για τους πολίτες που δεν θα προμηθευτούν κάδο μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν θα συλλέγονται τα απορρίμματά τους από τους εργάτες καθαριότητας; Ενώ επιμελώς δεν γίνεται λόγος για αντικατάσταση των κάδων από τον Δήμο σε περίπτωση φθοράς. Και φυσικά θα πρέπει να ξέρατε, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο κ. Λάππας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (24/11/2015), πως η Δημοτική Κοινότητα έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι εκτελεστικό για τη συγκεκριμένη «απόφαση». 

Ως δημότης, πρώτα απ΄όλα και ‘γω αυτού του τόπου, όπου ζω καθημερινά και βιώνω τα προβλήματά του, διαπιστώνω πως το ζήτημα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Είναι μεν θέμα συνείδησης του καθενός μας αλλά πρωτίστως ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Επομένως, απαιτούνται πρωτοβουλίες πιο ουσιαστικές, όπως απορριμματοφόρα μικρότερου διαμετρήματος μόνο για την κωμόπολή μας, τσιμεντένιες κατασκευές για τοποθέτηση των πιο μεγάλων κάδων, πιο συχνά δρομολόγια αποκομιδής και τέλος παροχή μικρών κάδων στους δημότες από τον ίδιο το Δήμο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας πετώντας το μπαλάκι συνεχώς στους συμπολίτες μας δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το εντείνει. 


Παρατίθεται το πρακτικό απόφασης 52/2015 του τοπικού συμβουλίου, όπου στηρίχθηκε η ανακοίνωση του κ. Μήλιου, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

[op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.