Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Διονύση Αγοραστό



«Έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μας Διονύσης Αγοραστός,
αφού πάλεψε σκληρά με την επάρατο νόσο.


Ο σ. Διονύσης Αγοραστός γεννήθηκε το 1954 στον Παντελεήμονα Πιερίας. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου. Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Παντελεήμονα καθώς διατέλεσε και πρόεδρος του, και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αιμοδοσίας Παντελεήμονα «Ελπίδα». Υπήρξε ενεργό μέλος στους δασικούς και αγροτικούς συλλόγους του χωριού ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού.

Διατέλεσε γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του Παντελεήμονα καθώς και μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος το 2007, το 2009 το 2012 και το 2015. Ήτα υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Παντελεήμονα στις τελευταίες τοπικές εκλογές.

Ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, όλου του λαού της περιοχής. Χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, με αγωνιστική σεμνότητα, τίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.
Η προσωπικότητα του είχε μεγάλη απήχηση σε όλο το νομό. Κύριο μέλημα του οι σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου μας και η πάλη του να τις κατακτήσει. Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν την μνήμη του για πάντα. Σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Το παράδειγμα του, θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.
Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Πάντα στη μνήμη μας θα κρατάμε μια θέση για τον σ. Διονύση.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Μαρία και στις κόρες του Κατερίνα και Ηλέκτρα.


Επιτροπή Περιοχής

Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Τομεακή Επιτροπή

Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.