Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του «Αρματόδρομου» Καρίτσας – Βροντούς»


Οι διαρκείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δίου – Ολύμπου, του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και των δημοτικών συμβούλων, απέδωσε άμεσα καρπούς. Οι πρώτες μελέτες που εκπονήθηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων, συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2014 και αφορούν την αγροτική οδοποιία, ήδη εκτελούνται.
Εγκαταστάθηκε χθες 17 Νοεμβρίου 2015 η ανάδοχος εταιρία «Οδ – Γε, Ανώνυμος Τεχνική Εταιρία Οδών και Γεφυρών», προς εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών αγροτικών οδών Δ.Ε. Δίου» προϋπολογισμού ευρώ 500.000, που αφορά ασφαλτοστρώσεις εκτός οικισμών στη δημοτική ενότητα Δίου.
Το έργο περιλαμβάνει τον «Αρματόδρομο» που συνδέει την Καρίτσα με τη Βροντού μήκους περίπου 1,5 χλμ., το δρόμο που συνδέει τον Άγιο Σπυρίδωνα με τη θέση «Μακρή» μήκους περίπου 1,1 χλμ. και το δρόμο που συνδέει την επαρχιακή οδό Βαρικού – Νέας Εφέσου με τη θέση «Άγιος Μηνάς» Δίου, όπισθεν του Αρχαιολογικού Πάρκου, μήκους περίπου 1,9 χλμ.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013», και ειδικότερα τον Άξονα 3: «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές και Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας» και αποτελείται κατά 25 % από Εθνικούς Πόρους και κατά 75 % από Κοινοτικούς Πόρους.



Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.