Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Επιτυχής η εκδήλωση βράβευσης ποδοσφαιρικών αθλητικών σωματείων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


 Δράσεις και ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας, τόνισε η Σοφία Μαυρίδου
















Εκδήλωση βράβευσης  ποδοσφαιρικών αθλητικών σωματείων της Πιερίας διοργάνωσαν από κοινού η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012,  στο εστιατόριο «Ο Νίκος» - beach bar  «Χαλαρά» στην  Παραλία Παντελεήμονα.
  
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα με οδηγό το αθλητικό ιδεώδες, υποστηρίζει δράσεις που συμβάλουν στην καλλιέργεια, ανάδειξη και προώθηση του αθλητισμού,  που  αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο  της κοινωνικής όσο και  της πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου.


 
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, διοργανώθηκε η εκδήλωση προκειμένου να βραβευθούν  ποδοσφαιρικά  αθλητικά  σωματεία της Πιερίας για την άνοδό τους σε υψηλότερες κατηγορίες του πρωταθλήματος και να τιμηθούν για τη σημαντική  προσφορά  τους στον τομέα του αθλητισμού.  Παράλληλα, στην εκδήλωση τιμήθηκαν και  ομάδες της Πιερίας που συνεισφέρουν στον πιερικό αθλητισμό.




Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον αθλητισμό και όλες τις προσπάθειες που προάγουν τα ιδεώδη και τις αξίες του. Δράσεις και ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσιμήτρης και Λάκης Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκοδήμου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, ο τέως Νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρώην  βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Καρπούζας, οι Πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αστέριος Τόκας και Φώντας Μπαραλιάκος, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Πιερίας,  Μόσχος  Γιαλένιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παντελεήμονα,   Παντελής Αντωνόπουλος,  ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πιερικού, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πιερίας, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν.Πιερίας,  ο Αθλητικός Σύλλογος ΄΄ Παλαίμαχοι Επίλεκτοι Πιερίας΄΄, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Μακεδονίας, ο Υπεύθυνος Σχολών Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης, Πρόεδροι και Μέλη των Αθλητικών Σωματείων που βραβεύθηκαν   καθώς και πλήθος αθλητών.   




Στην αξία του αθλητισμού και στη  συμβολή του στην κοινωνία αναφέρθηκε
ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης. ΄΄ Ο αθλητισμός αποτελεί το αντίδοτο στη μάστιγα του αιώνα΄΄ σημείωσε  χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ασχοληθούν με το χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα, ο Διονύσης Ψωμιάδης μίλησε για το μέλλον και τα προβλήματα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αξιοποίησης των  Ελλήνων ταλέντων από τις ελληνικές ομάδες.



«Ο  αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην προβολή της Πιερίας και φέτος
προβλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο το  “ευ αγωνίζεσθαι” όσο και η περιοχή  από τις διακρίσεις που έλαβαν αθλητικά σωματεία της Πιερίας. Οι  επιτυχίες  όλων σας,    χάρισαν  υπερηφάνεια και χαρά στην Πιερία και αναπτέρωσαν το ηθικό μας ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για εμάς τους Έλληνες, ενώ   οι κόποι σας δικαιώθηκαν   μετά από επίμονη, επίπονη, σκληρή προσπάθεια και προετοιμασία»,  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου,





Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μια  έμπρακτη απόδειξη, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ξέρει να τιμά αυτούς που ανέδειξαν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συγκίνησαν και έκαναν υπερήφανους τους Πιεριείς αλλά και προέβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή.  ΄΄ Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός και πολιτισμός σημαίνει ανάπτυξη΄΄ κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Η Σοφία Μαυρίδου συνεχάρει τους βραβευθέντες και απευθυνόμενη  τόσο στους προέδρους όσο και στα μέλη των αθλητικών σωματείων,  τους ευχήθηκε να είναι υγιείς, να πετυχαίνουν διακρίσεις και να καταγράφουν πάντα ανοδική πορεία.


Άλλωστε, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για  τη στήριξή της σε όλες τις ενέργειες  που προάγουν τον αθλητισμό και υποσχέθηκε στους Πιεριείς ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις. « Η  συγκεκριμένη γιορτή του αθλητισμού δεν είναι παρά μόνο η αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.





Τα σωματεία  τα οποία  βραβεύτηκαν  από την Περιφερειακή Ενότητα  Πιερίας για την άνοδό τους είναι:



1.      Άνοδος από Γ' Ερασιτεχνική στη  Β' Ερασιτεχνική

Ακαδημία Κατερίνης 2006 Γ1 Πρωταθλήτρια

Αναγέννηση Κολινδρού Γ1 Δευτεραθλήτρια

Ατρόμητος Κατερίνης Γ2 Πρωταθλητής

Δίας Αγίου Δημητρίου Γ2 Δευτεραθλητής


   2.  Άνοδος από Β' Ερασιτεχνική στην Α' Ερασιτεχνική

 Α.Ε. Περίσταση 

 Ταύρος Ελάφου

 Α.Ε. Δρυάνιστα

 Α.Μ.Σ. 25η Μαρτίου



3.      Άνοδος από Α' Ερασιτεχνική  στη  Δ' Εθνική Κατηγορία


 Αχιλλέας Νεοκαισάρειας Πρωταθλητής



4.      Άνοδος από Δ' Εθνική Κατηγορία στη Football League 2


 Ακαδημία Πλαταμώνα Πρωταθλητής



5.         Κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας Περιόδου 2012 – 2012


«ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ»



Τα σωματεία που  τιμήθηκαν   για την προσφορά τους στον αθλητισμό είναι :


1. «Π.Α.Ε. Πιερικός»  (για τη  συνεισφορά της στο Πιερικό Ποδόσφαιρο)


2. «Α.Μ.Σ. Βατανιακός Κατερίνης»  (για την παραμονή του στη Football League 2)


3. «Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου»   (για την επιτυχημένη πορεία και την άνοδό της στην A1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών στο βόλεϊ )


4. «Πιερικός - Αρχέλαος»  (για την πορεία του και την ανάδειξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης στην Πιερία)


5. ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (για την άνοδό του στην Α2 Κατηγορία Ανδρών)


 6. ΓΑΑΣ ΟΡΦΕΑΣ ΤΜΗΜΑ HANDBALL (για την άνοδό του  στην Α2 Κατηγορία Γυναικών)


Τα βραβεία παρέλαβαν Πρόεδροι και Μέλη των Αθλητικών Σωματείων που βραβεύτηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.