Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης τμήματος του δρόμου Σκοτίνα-Π.Σκοτίνα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας








Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε  το έργο της αποπεράτωσης- ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού που συνδέει τους οικισμούς της Π. Σκοτίνας με τη Σκοτίνα στο πλαίσιο των έργων υποδομής από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
  
Αυτοψία στο έργο  πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη  από  τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη Τσιμήτρη,  τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας,  Χρήστο Συγκερίδη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γρηγόριο Πάτσα, τον επιβλέποντα Πολιτικό Μηχανικό του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γεώργιο Λιόλιο, τον εργολάβο του έργου,  Νικόλαο Καιρίδη και τον ειδικό   συνεργάτη   της Π.Ε.Πιερίας  Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο.
  

Το έργο ΄΄ Βελτίωση  Γ.Χ Δρόμου Σκοτίνα- Π.Σκοτίνα΄΄ με
προϋπολογισμό μελέτης  1.185.000  € , ξεκίνησε με την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου τον Οκτώβριο του 2009,
και  περατώθηκε επιτυχώς με την ασφαλτόστρωση των υπολοίπων      6.500 m (ασφαλτοστρωμένο τάπητα κυκλοφορίας πλάτους 7,00μ) με την επανέναρξη των εργασιών τον Οκτώβριο του 2011, ενώ προχώρησε και στην εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών που αφορούν διαγράμμιση με διπλή αξονική γραμμή και  οριογραμμές εκατέρωθεν, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και πληροφοριακών. 
  
Με γνώμονα τη βελτίωση της προσβασιμότητας, της καθημερινότητας τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της Πιερίας και της εκτέλεσης βασικών υποδομών με στόχο την άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων,  το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησε στην υλοποίηση του εν λόγω σημαντικού έργου οδοποιίας.  
  
Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  χαρακτήρισε το δρόμο ασφαλή και λειτουργικό, αφού προηγουμένως επιθεώρησε το έργο και ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα Πολιτικό Μηχανικό, Γεώργιο Λιόλιο για την  πορεία των εργασιών βελτίωσης του δρόμου  που πραγματοποιήθηκαν μέχρι  την ολοκλήρωσή του.
  
Παράλληλα,  ευχαρίστησε και συνεχάρει το Τμήμα  Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για το άρτιο αποτέλεσμα του έργου,  που -όπως  επεσήμανε-  θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής ενώ θα δημιουργήσει και  ιδανικές συνθήκες τουριστικής και κατά συνέπεια οικονομικής  ανάπτυξης ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τηρεί τις υποσχέσεις της και υλοποιεί στοχευμένες  δράσεις με σκοπό την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.