Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Πράσινο» για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα


Άδεια για την κατασκευή στη Λήμνο, του τρίτου μεγαλύτερου παγκοσμίως υπεράκτιου αιολικού πάρκου και πρώτου στην Ελλάδα, έλαβε η City Electric AE, θυγατρική κατά 100% της RF Energy, με μετόχους την εισηγμένη FG Europe, τον κ. Γεώργιο Φειδάκη και την οικογένεια Ρέστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κέρδος», η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτιο αιολικό πάρκο, ισχύος 498,15 MW, αποτελούμενο από 81 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 6,15 MW έκαστη, βορειοανατολικά της νήσου Λήμνου.
Η επένδυση, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένα και άρτια καταρτισμένα στελέχη της RF Energy.
Όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, η υλοποίηση της επένδυσης θα επιφέρει οικονομική ανάπτυξη και προβολή στην περιοχή του βορειανατολικού Αιγαίου και της νήσου Λήμνου.
Το έργο θα παράγει «πράσινη» ενέργεια 1.692,3 GWh ετησίως, ικανή να τροφοδοτήσει περίπου 500 χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ όλες οι ανεμογεννήτριες του υπεράκτιου αιολικού πάρκου έχουν χωροθετηθεί εκτός των ορίων Natura 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.