Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

  
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με θέμα «Επαγγελματικός προσανατολισμός» και συμπλήρωση ηλεκτρονικού μηχανογραφικού». Εισηγητής ήταν ο κ. Απόστολος Κουτρουμπέλης, υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κατακλύσθηκε από μαθητές κυρίως της Γ΄ Λυκείου και τους γονείς τους. Προηγήθηκε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος κ. Παύλο Παύλου.
        Η αθρόα προσέλευση των μαθητών, η παραμονή τους στο χώρο μέχρι το πέρας της εκδήλωσης, η αφοσίωσή τους στην παρουσίαση και οι εύστοχες ερωτήσεις τους καταδεικνύουν την μεγάλη εμπιστοσύνη των μαθητών και των γονέων τους προς τα οργανωμένα και νόμιμα φροντιστήρια. Γνωρίζουν πως εκεί θα έχουν την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση ώστε να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον τους. Πράγματι εμείς ως δάσκαλοι φροντιστές θεωρούμε ότι ο σωστά ενημερωμένος –και φυσικά προετοιμασμένος- μαθητής επιλέγει και αποφασίζει σωστά για τη ζωή του.
        Έχοντας μελετήσει ήδη από πέρυσι σφάλματα και παραλείψεις των μαθητών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού αλλά και τις «παγίδες» που το ίδιο το μηχανογραφικό κρύβει, αποφασίσαμε στη φετινή μας εκδήλωση να διευρύνουμε τη θεματολογία, γι’ αυτό και συμπεριλάβαμε και τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Ήδη στις ιστοσελίδες των φροντιστηρίων μας υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος edu4u.gr και οι μαθητές μπορούν να ασκηθούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να αντλήσουν πάμπολλες πληροφορίες για τις σχολές, τα προγράμματα σπουδών και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που ωστόσο δεν υπάρχουν στην σχετική σελίδα του Υπουργείου.
        Προτρέπουμε τους μαθητές να σταθούν με προσοχή, υπευθυνότητα και ωριμότητα, πάνω από το μηχανογραφικό τους και να το συμπληρώσουν με καρδιά και με νου. Η καρδιά αφορά στο τι θα ήθελαν να γίνουν ανεξάρτητα από μόρια και βάσεις. Ο νους αφορά και στις τάσεις της αγοράς εργασίας κάτι που θα το εξασφαλίσουν με τη σωστή ενημέρωση.
        Τα φροντιστήριά μας θα είναι ανοιχτά για τους μαθητές και τους γονείς τους, προκειμένου να τους βοηθήσουμε στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να λύσουμε τυχόν απορίες τους.


















 Καλό καλοκαίρι
και
  Καλά αποτελέσματα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.