Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κορυφώνεται το διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά στη Ρουμανία


               
Με εντυπωσιακή επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της MORE Green Energy στη μεγαλύτερη έκθεση για φωτοβολταϊκά στον κόσμο, Intersolar, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 ως τις 15 Ιουνίου στο Μόναχο.
                                                                                                                                   
Το γεγονός ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές έχουν κλείσει, ενώ σε άλλες επικρατεί αβεβαιότητα και προβλήματα, έχει ως αποτέλεσμα το διεθνές ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε νέες αγορές. Η Ρουμανία αποτελεί μία από τις προτεραιότητές των διεθνών επενδυτών, μιας και η χώρα εφαρμόζει πρώτη στην Ευρώπη τον νέο τρόπο ενισχύσεων για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, εκτελώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ηλιοφάνεια στον Νότο της χώρας συγκρίνεται με αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας (περίπου 1.300 MWh/ χρόνο).

Με 2 MW εγκατεστημένη ισχύ ως σήμερα και συντηρητικές εκτιμήσεις για 300 MW τα επόμενα δύο χρόνια, η Ρουμανία αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση. Η MORE Green Energy συναντήθηκε με περίσσοτερους από 60 μεγάλους επενδυτές (4 εκ των οποίων Έλληνες), καθώς και εταιρίες κολοσσούς του κλάδου με τις οποίες υπέγραψε συμφωνίες εκπροσώπησης για τη Ρουμανική αγορά.

Αυτή την περίοδο πελάτες της εταιρίας ξεκινούν έργα περίπου 30 MW, ενώ αναμένεται η συνολική δυναμικότητα των έργων που θα συνδεθούν εντός του 2012στο εθνικό δίκτυο να ξεπεράσουν τα 120 MW.

Η Ελληνική παρουσία φαίνεται ότι θα είναι αρκετά σημαντική, μιας και ήδη αρκετοί Έλληνες επενδυτές κινούνται στην αγορά, ενώ έργα Ελλήνων περίπου 20 MW βρίσκονται «στην τελική ευθεία». Φέτος και του χρόνου οι Έλληνες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 MW επενδύσεων στη χώρα.

Η MORE Green Energy διαθέτει ένα προσεκτικά επιλεγμένο χαρτοφυλάκιο με:
·         400+ MW φωτοβολταϊκών έργων
·         1.200+ MW αιολικών έργων
·         60 MW υδροηλεκτρικών έργων, βιομάζας και βιοαερίου
·         Άδειες για μικρά έργα φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές στέγες

Επιπλέον η More Green Energy παρέχει τη δυνατότητα στους επενδυτές να συνάψουν ειδικές συμφωνίες με κορυφαίες διεθνεις εταιρίες για την προπώλησης της παραγώμενης ενέργειας και των πράσινων πιστοποιητικών, διασφαλίζοντας έτσι ένα σταθερό εισόδημα για πολλά χρόνια. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται για επενδυτές σε όλους τομείς των ΑΠΕ.

Η More Green Energy είναι η μεγαλύτερη εταιρία Ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στη Ρουμανική αγορά. Βρίσκει σωστά έργα, τα οποία ελέγχει προκαταβολικά, προσφέρει λύσεις κατασκευής, χρηματοδότησης, διασφάλισης εισοδήματος, αλλά και μία σειρά από άλλες υπηρεσίες και προϊόντα για ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.